Spionsiktet hadde ikke sikkerhetsklarering

Det Norske Veritas GL, der den spionsiktede nordmannen jobbet, sier han ikke hadde sikkerhetsklarering.

DNV GLs hovedkontor ligger på Høvik i Bærum kommune.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

DNV GL skriver i en pressemelding at nordmannen jobbet med avansert materialteknologi og 3D-printing i forretningsområdet for olje og gass.

Den siktede hadde ikke sikkerhetsklarering og hadde derfor ikke jobbet på prosjekter for forsvarsindustrien, Forsvaret, eller andre kunder og etater som krever sikkerhetsklarering.

Saken gjelder en mann i 50-årene som lørdag ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på en restaurant i Oslo. Han var da sammen med det PST mener er en russisk etterretningsoffiser.

PST har siktet den norske statsborgeren for å ha avslørt statshemmeligheter. Han ble mandag varetektsfengslet i fire uker.

Siktede erkjenner ikke straffskyld, men har i avhør innrømmet at han har fått penger for å gi informasjon.

Regionalsjef for forretningsområdet olje og gass, Arve Johan Kalleklev, uttaler i pressemeldingen at den spionsiktede nordmannen har jobbet med et begrenset antall prosjekter og ikke hatt personalansvar.

Han har imidlertid hatt «utstrakt kundekontakt» i prosjektene han har jobbet med.

– Vi kartlegger nå nøye hvilke kundeprosjekter han har vært involvert i, og oppretter dialog med de relevante kundene. Våre prioriteringer nå er først og fremst et godt samarbeid med PST, og å ivareta kunder og informasjon som den nå spionsiktede mannen har håndtert, sier Kalleklev i meldingen.

Frykter for tilliten etter spionsiktelse: – SkuffetSpionsiktet nordmann: Sier han fikk penger for informasjon
Publisert: