Kan bli streik i oljebransjen

Industri Energi varsler at det blir streik dersom de ikke kommer til enighet med Norsk olje og gass i starten av neste uke.

KAN BLI STREIK: Blant annet er operatøransatte ved Equinor-plattformen Aasta Hanseen tatt ut ved plassfratredelse. Her er plattformen avbildet ved Stord på vei ut i Norskehavet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Mandag og tirsdag vil det avgjøres om det går mot streik på sokkelen.

Industri Energi har nå varslet Riksmekleren og Norsk olje og gass (NOG) om såkalt plassfratredelse for 129 medlemmer i operatørselskapet Equinor og 39 medlemmer i forpleiningsselskapet ESS Support Services.

Det skriver organisasjonen i en pressemelding onsdag.

Plassfratredelse innebærer at fagforeningen varsler omfanget av en eventuell streik og hvem som blir tatt ut i konflikten.

Les også

Brudd i sokkelforhandlingene

Uttaket er fordelt mellom operatøransatte på Equinor-installasjonene Snorre B, Kvitebjørn, Aasta Hansteen og Kristin, heter det videre. I tillegg kommer forpleiningsansatte som jobber på AkerBPs Ula-plattform og ConocoPhillips Eldfisk Bravo-installasjon.

Meklingen finner sted hos Riksmekleren i Stavanger 28. og 29. september, med frist til midnatt den 29. Riksmekleren har nedlagt forbud mot arbeidsstans inntil meklingen er avsluttet.

Det var i begynnelsen av september at Industri Energi, Lederne og Safe brøt sokkelforhandlingene med Norsk olje og gass etter to dager.

Om lag 7.000 ansatte fordelt på de tre fagforeningene er omfattet av sokkelavtalene.

Lill-Heidi Bakkerud ledet forhandlingene for Industri Energis drøyt 3.400 medlemmer som er omfattet av avtalen. Hun sa den 8. september at arbeidsgiverne ikke hadde vist vilje til å imøtekomme deres krav.

– Vi ser oss derfor nødt til å bryte forhandlingene nå, skrev hun i en pressemelding.

Norsk olje og gass opplyste at de ga et likelydende tilbud til de tre fagforbundene, men tilbudet ble ikke akseptert.

Publisert: