Facebook har laget en ny funksjon, der alle medlemmer av grupper skal kunne dele dokumenter, også bilder, videosnutter, e-bøker og mye annet, men ikke musikkfiler eller kjørbare programmer (.exe.filer) seg i mellom, har de avslørt ovenfor teknologinettstedet Mashable.

Funksjonen ble gjort tilgjengelig for et engere utvalg av grupper og deres medlemmer allerede før helgen, men blir nå gradvis tilbudt flere og flere de nærmeste dagene.

Tilgjengelig for «School Groups» allerede

Fildelingsmuligheten ble introdusert for Facebooks skolegrupper allerede for en drøy måned siden, men da må man ha en .edu-adresse for å få tilgang.

Hver bruker får en lagringskapasitet på 25 Gigabyte (GB), det samme man for eksempel har som Gmail-bruker.

Oppfordrer til å bruke «rapporter»-knappen

For å unngå deling av farlig programvare i form av virus, støtende innhold eller opphavsrettslig beskyttet materiale blir brukerne oppfordret til å rapportere dette inn, på samme måte som de kan gjøre på annet upassende innhold og meldinger, via en egen «rapporter»-knapp.Om en gruppe som ønsker å dele slikt «ulovlig» innhold virkelig vil komme til å angi seg selv, gjenstår vel imidlertid å se.

Mer enn 380 millioner Facebook-brukere er i dag medlem av en eller flere grupper, i følge tall Mashable gjengir.

Sterkt ønsket funksjon

— Muligheten for å dele filer intern i en gruppe er en funksjon de flest av disse brukerne har ønsket seg alle mest, sier talsmann for Facebook til nettstedet.Noen kommentatorer tror Facebooks introduksjon av lagring og fildeling, vil kunne bremse veksten for andre «skytjenester», og nevner den største DropBox spesielt.