Ny strategi hos eieren Danske Bank fører til at Fokus Bank mot slutten av året vil bli hetende Danske Bank Norge.

Administrerende direktør Trond F. Mellingsæter i Fokus Bank sier til adressa.no at de ønsker å vise at de er del av et internasjonalt konsern.

– I Norge vil merkenavnet Danske Bank synliggjøre vår internasjonale kompetanse. Dette vil bidra til at vi kan drive omfattende merkevarebygging på tvers av landene, sier Mellingsæter, som idag også la frem bankens beste kvartalsresultat noensinne.

I første kvartal fikk banken et overskudd før skatt på 531 millioner, som er opp fra 330 millioner kroner i samme periode i fjor.

Omorganisering

Navneendringen er del av en større omorganisering av Danske Bank-konsernet, der alle banker nå blir delt inn i tre enheter: «Personal Banking, Business Banking og Corporate & Institutions.»

Ifølge Danske Banks toppsjef, ordførende direktør Eivind Kolding, er formålet med reorganiseringen å bli en enda bedre bank for kundene.

– Nå bygger vi en organisasjon der beslutningene blir tatt tettere på kundene. Dette vil gjøre prosessene enklere, hurtigere og mer effektive, sier Kolding i en pressemelding.

Ny rolle for Mellingsæter

Omorganiseringen betyr også at Mellingsæter får en ny rolle, og hentes til konsernledelsen i København. Når endringene trer i kraft 1. juni, vil han få tittelen «Head of Transaction Banking».

Dette gir ham ansvar for konsernets enheter i Polen, Russland, London og Tyskland og globalt ansvar for «Trade Finance, Custody og Cash Management.»

Mellingsæter tok over som toppsjef i Fokus etter Thomas F. Borgen for tre år siden. Nå skal han rapportere til Borgen, som blir leder for «Corporate & Institutions» i Danske Bank-konsernet.

– Trond F. Mellingsæter har i sine tre år som administrerende direktør i Fokus Bank vist gode resultater, utstrakt kundeforståelse og en sterk evne til å motivere medarbeiderne. Vi ser fram til å dra nytte av denne kompetansen på konsernplan, sier Borgen i pressemeldingen.

Alle banker får samme navn

Strategien innebærer at alle bankene i Danske Banks eierskap nå vil bli hetende Danske Bank. Banken har til sammen over 20 000 ansatte fordelt på 15 land.

For Fokus Bank betyr det også at det ikke vil bli ansatt en ny administrerende direktør. I stedet vil Tone Lunde Bakker, som i dag er konserndirektør for konsernkunder, få et koordinerende ansvar opp mot norske myndigheter.