Reguleringsmyndigheter i Europa, USA og Asia sier at det pågår etterforskning av flere banker, skriver BBC.

Onsdag ble det kjent at britiske myndigheter har gitt storbanken Barclays en bot på rundt 2,7 milliarder kroner for å ha forsøkt å manipulere bankens rentenivå. Medarbeidere skal ha løyet for å framstille banken som mer sikker enn den var under finanskrisen og til tider også løyet for å oppnå fortjeneste.

Det foregår en internasjonal etterforskning av rentesatser som ble satt av banker mellom 2005 og 2009. Britiske skattemyndigheter sier mye tyder på at flere banker vil måtte tåle sanksjoner.

Gigantbanker involvert

Gigantbanker som Citigroup, JP Morgan, Deutsche Bank, HSBCog Royal Bank of Scotland er alle også under etterforskning.

— Vi har en rekke undersøkelser som nå pågår. Vi ser nå på hver enkelt sak og dets eget faktagrunnlag, men de første indikasjonene tyder påat Barclays ikke er det eneste firmaet som er involvert i dette, sier TraceyMcDermott, direktør for håndheving ved Financial Services Authority (FSA) tilBBC.

Konsernsjef Bob Diamond og tre andre toppledere i banken har allerede måttet gi opp bonusene sine i år.

Det amerikanske justisdepartementet har også uttalt at etterforskningav andre finansielle institusjoner og enkeltpersoner allerede er iverksatt, ifølge BBC.

- Verste noensinne

Tidligere statssekretær i det engelske finansdepartementet, Lord Myners, uttalte at alle involverte i Barclays-systemet nå må risikere fengsel for rentemanipuleringen.

I intervjuet med BBC uttalte han at oppførselen til de ansatte var det verste han hadde sett.

- Dette er det mest brutale moralske sviket i oppførsel jeg i løpet av hele min karriere har sett i en større britisk finansinstitusjon, uttalte Myners.