Åpnet sykkelbutikk midt i pandemien - har solgt sykler for 15 millioner

Selskapet Bikeriet åpnet ny butikk i Tromsø i april i fjor. Hva er hemmeligheten til en nystartet bedrift som går i pluss under en pandemi?

– Vi hadde på en måte alle delene, det var bare å sette det sammen, sier Stian Brenn Skjærvik (til venstre på bildet). Han er en av eierne bak Bikeriet på Jekta, som mot mange odds, går som det suser. Den resterende gjengen på bildet er: Geir-Arne Johansen, Jonas Thoresen, Kevin Lucas, Trond-Magne Hansen, Espen Minde, Robert Harald Robertsen og Eivind Johansen.
  • Elena Berg Hansen (iTromsø)
  • Håkon Steinmo (foto)
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Vi ville lage noe nytt. Sykkel har et enormt nedslagsfelt og diskriminerer ikke. Enten man er en 16 år gammel gutt eller en 60 år gammel dame, alle opplever den barnslige gleden av å sykle, forklarer Stian Brenn Skjærvik.

Han er en av fire som står bak selskapet Bikeriet som ble etablert i 2019. Sammen med Geir Arne Johansen, Eivind Johansen og Jonas Thoresen åpnet de butikk på Jekta Storsenter, midt under pandemien. Det som kunne ha blitt en katastrofe, har gått på skinner og bedriften har omsatt for 15 millioner kroner. Hva er hemmeligheten?

– Vi hadde alle delene, det var bare å sette det sammen

Denne historien begynner i 2018, da de fire mennene gikk til anskaffelse av hver sin elsykkel. Etter dette vokste interessen for det moderne fremkomstmiddelet.

– Vi ble alle enig om at dette var noe som på mange måter kunne erstatte bilen. Man trenger ikke ta med seg 2½ tonn for å dra på butikken og handle melk, sier Skjærvik med glimt i øyet.

Fra venstre: Jonas Thoresen, Stian Skjærvik, Eivind Johansen og Geir Inge Johansen

I tillegg til den store sykkelinteressen, har Thoresen mange års erfaring som mekaniker på Tromsø ski og sykkel, og brødrene Johansen er medeiere i sportsbutikken Jobb og Fritid. Det var altså en gjeng med høy kompetanse som sammen ble enig om at:

– «Vi må jo bare starte sykkelbutikk?» Vi hadde på en måte alle delene, det var bare å sette det sammen.

– Du starter ikke på Jekta som nybegynner

Da bedriften ble opprettet i 2019, etablerte mennene seg i et lite lokale i kjelleren i Kaigata, hvor de oppbevarte elsykler.

– Vi lette lenge etter lokaler, vi var innom blant annet Veita, Stakkevollveien og Meieriet. Siste nevnte er også grunnen til bedriftens navn; Bikeriet er nemlig et ordspill på Meieriet.

Så kom storsenteret på banen.

– Det var nok jeg som var mest skeptisk, du starter ikke egen butikk på Jekta som nybegynner, forteller Skjærvik.

Resten av kvartetten var mer positiv og overtalende. 12. mars 2020 stengte hele Norge ned, fire dager senere tok mennene over nøklene til butikklokalet.

– Til tross viket vi ikke en millimeter fra planen, forklarer Skjærvik.

På et nedstengt storsenter begynte de oppussingen.

ÅPNINGSDAG:Bildet er fra 1. april 2020 da Bikeriet åpnet dørene på Jekta Storsenter.

– Det var jo egentlig veldig praktisk, vi fikk tid til å pusse opp i fred.

Oppskriften

1. april åpnet butikken, korona gjorde at den første tiden gikk til å vise fram sortimentet og butikken på sosiale medier.

– Det hele ble halvveis online, selv om vi var opptatt av at folk gjerne skulle komme innom og se sortimentet, sier Skjærvik.

Hvorfor tror du bedriften går så bra?

Skjærvik er skråsikker, han mener det handler om at butikken bare tar inn profilerte sykkelmerker og tilbyr god service med eget verksted.

– Noen kan komme innom og innledende syntes vi har stive priser, forklarer han.

Bikeriet selger sykler mellom 34.000-169.000 kroner.

– Men ingen har kommet tilbake i ettertid og klagd.

Strategien har vist seg å fungere. I fjor omsatte selskapet for 15 millioner. Årsresultatet er på 1,4 millioner og pengene går rett tilbake til selskapet.

Dedikert, vennlig, kunnskapsrik

Sammen med firerbanden har Bikeriet et mannsterkt team av ansatte. De er en stor grunn til bedriftens suksess, mener Skjærvik.

FLINKE ANSATTE:Stian Brenn Skjærvik roser de ansatte på Bikeriet. Her står Kevin Lucas på butikkens verksted.

– De er dedikert, vennlig og kunnskapsrike.

Om man leter etter regnbyger i denne solskinnshistorien, må man lete lenge. Det største problemet i 2021 har vært å få tak i sykler, men heller ikke det har vært veldig problematisk.

– Man må huske på at det ikke bare er i Tromsø at elsykkel er populært, men over hele verden. Likevel har vi vært heldig med leverandørene. Vi var raskt ute med å legge inn større bestillinger.

Hva blir det neste for Bikeriet?

– Vi vil jobbe oss bedre på det vi holder på med, men det er vanskelig å si hva fremtiden vil bringe, avslutter Skjærvik.

Publisert: