— Jeg vil helst ikke kommentere dette. Det er riktig at jeg har kjøpt huset. Det er en veldig flott bolig som er påkostet mye de siste årene. For øvrig vil jeg ikke gi noen uttalelser. Det er en privatsak, sier Wing Wah Hui.

Fra 12 til 30 millioner

Hui kjøpte boligen av finansmannen Jarle Nordnes som har eid eiendommen siden 2007. Nordnes har tidligere drevet Janor Finans og er involvert i flere forretnings- og eiendomsprosjekter i byen. Nordnes overtok huset fra Tor Johannessen i 2007 for 12 millioner kroner. Huset ble opprinnelig bygget av Risa Eiendomsselskap på 80-tallet.

Boligen i Nattlandsfjellet 69 er på 800 kvadratmeter boligareal. Megler er Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen. Eiendommen er betydelig påkostet de siste årene og salgsprisen ble rekordhøye 30 millioner, den foreløpig dyreste boligen som er solgt i Bergen.

Kjøkken til 1 mill

— Det er en ekstremt gjennomført eiendom. Den flotteste jeg har vært inne i. Bare kjøkkenet her koster over én million kroner. Her strekker ikke superlativene til. Luksusen er uten sidestykke, sier Tom Jørgensen.

Bare stuen er på 200 kvadratmeter. Her foregår det i øyeblikket arbeid for å fjerne det meste av spor av at noen har bodd her tidligere. De eksklusive merbau-gulvene bones, vegger males på for at huset skal fremstå som nytt for de kommende eierne. Overtakelsen skjer i neste måned.

— Selv om det er et gigantisk hus er det svært praktisk ved at alle rom man bruker til daglig ligger på samme plan. Svømmebasseng, spa og boblebad ligger i underetasjen der det også er utgang til en gedigen terrasse, sier Tom Jørgensen.

Egen kinosal

Han forteller om lys- og lydsystemer til rundt millionen, egen kinosal, fem gasspeiser, svømmebasseng og eget spaanlegg.

— Boligen har i tillegg en fantastisk beliggenhet med utsikt over hele Bergen by og sørover i Fana. Samtidig ligger den skjermet for naboer og forbipasserende. Det er en helt unik eiendom, sier Tom Jørgensen som er daglig leder i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen.

Salget har vært gjennomført utenfor det åpne markedet. Jørgensen forteller at de hadde en liste med om lag ti mulige kjøpere og han trengte ikke lang tid før noen av disse var interesserte.

Skjer diskré

— Det blir en spesiell og liten kjøpergruppe til slike eiendommer. Men vi hadde bud fra flere interessenter. De lå heller ikke langt fra hverandre i pris, sier Tom Jørgensen.

Megleren understreker at denne type eiendomssalg har en annen dynamikk enn det vanlige boligmarkedet. Det er ingen tradisjonell og intens budkamp, visningene skjer diskré og kjøper ønsker å være anonym.

Denne måneden har Jørgensen også formidlet det som betegnes som Bergens dyreste leilighet. Den ligger på Nordnes Brygge.

19,8 millioner måtte kjøperne ut med for den 250 kvadratmeter store leiligheten helt nede ved Vågen i C. Sundts gate 57, noen hundre meter nord for Nykirken og like ved Tollbodallmenningen.

REKORD: Forretningsmannen Wing Wah Hui sikret seg Bergens hittil dyreste bolig for 30 millioner kroner.
BERGENS TIDENDE