Sjefen selv, Ole Robert Reitan, innkalte torsdag alle sine innkjøpere til møte.

— Hvis de har dårlig samvittighet for noe som er sagt i møte med leverandørene, må det frem nå. Kommer det frem noe jeg ikke visste i neste uke, er situasjonen en helt annen, sier Reitan, som også er en av eierne av Norge største enkeltkjede i dagligvarebransjen.

Aftenposten skrev for en uke siden at flere leverandører opplever at kjedene ikke ønsker nye nøkkelhullvarer velkommen inn i butikkhyllene. Årsaken er at priskrigen som Kiwi startet, medfører dårlig lønnsomhet på disse produktene.

Fredag sendte han brev til alle Remas leverandører av nøkkelhullprodukter. Der skriver han at beskyldningene fra Forbrukerrådets leder Randi Flesland, som mener at Rema aktivt ønsker å hindre at nøkkelhullvarer finner veien inn i butikkene, går inn på ham.

- Jeg har aldri tatt et avisoppslag mer alvorlig og personlig noen gang, utdyper han overfor Aftenposten.

Følger opp alle

Han lover at han skal følge opp både egne ansatte og leverandører til han finner ut hva som har skjedd.

— Dette skal jeg til bunns i.

- Jeg har snakket lenge med Randi Flesland og bedt henne gi beskjed til sine kilder om at de kan komme direkte til meg. Jeg vil ha en åpen dialog om dette, fortsetter Reitan.

Han forteller også at han har snakket med flere leverandører som sier de ikke kjenner seg igjen i Fleslands og Aftenpostens beskrivelse av hva som har skjedd i de lukkede rommene hvor forhandlingene foregår.

- Jeg har møtt leder for dagligvareleverandørenes forening, Helge Hasselgård, og bedt om en åpen dialog om dette, sier Reitan.

Brelett

Samtidig forteller han at det kom frem en historie i løpet av uken som han ikke er stolt over.

- Det gjaldt Brelett, som er godkjent som nøkkelhullsprodukt og som ikke er merket i dag. Vi selger allerede dette produktet med tap og med nøkkelhull ville vi tapt enda mer, forklarer han.

Etter at Rema hadde sagt nei til merkingen, hadde leverandøren sjekket med andre kjeder som også hadde sagt nei.

- Dette er det eneste produktet vi sammen med andre leverandører har bidratt til at ikke er nøkkelhullmerket, innrømmer Reitan.

Hvert år handler forhandlingene om hvilke produkter kjedene vil ha i hyllene, og hvilke de sier nei til.

- Alle leverandører har varer med nøkkelhull vi ikke fører. Det er ikke det samme som at vi aktivt er i mot nøkkelhull, sier Reitan.

I morgen er Reitan selv kalt inn på teppet til helseministeren sammen med de tre andre dagligvarekjedene.

Leder av dagligvareforeningen bekrefter at Reitan har tatt kontakt med ham og oppfordrer nå sine medlemmer til å ta Reitan på ordet.

- Nå er det rom for å rydde opp i eventuelle misforståelser. Reitan har lovet at en slik kontakt ikke vil bli brukt mot leverandørene i forhandlingene, sier Hasselgård.