I september i fjor strømmet både store og små barn til Vestlandshallen i Åsane. Anledningen var et storslått arenashow med TV-suksessen Vennebyen.

Tegnefilmstjernene Apa, Ted og Elfie ble brakt til live, kjørte rundt i biler på veier i salen og ble omfavnet av publikum

Ett drøyt år senere er det langt fra søt musikk mellom Vennebyen og produksjonsselskapet PA Produksjoner (PAP) i Bergen.

Droppet PAP for CAC

Onsdag møtes PAP og Vennebyens driftsselskap Creacon i Bergen tingrett.

Årsaken er at PAP føler seg snytt for oppdrag i forbindelse med live-produksjonen i Vestlandshallen.

Ifølge rettsdokumentene mener PAP at det ble inngått en muntlig avtale om at de skulle stå for lys— og lydproduksjonen. På bakgrunn av dette, skal PAP ha pådratt seg utgifter på 180.000 kroner.

Men til tross for den angivelige muntlige avtalen med PAP, endte Creacon opp med å velge Avab CAC som show-leverandør. CAC er PAPs argeste konkurrent.

Forsmådde PAP sendte likevel fakturaer til Creacon. Ettersom de ikke ble betalt, går PAP nå rettens vei for å få pengene de mener å ha krav på - med renter.

Strid om tegninger

— Jeg har ingen kommentar til dette. Vi anser ikke dette som noe offentlig anliggende, sier daglig leder Øyvind Stensvold i PA Produksjoner Bergen AS.

Han skal vitne under rettssaken.

PA Produksjoner Bergen ble etablert i 1996 og er nok for mange bedre kjent som PAP. Selskapet står for både lyd, lys og scene til konserter og arrangementer.

I rettsdokumentene skriver PAPs advokat at partene var enige om de vesentligste punktene i avtalen, og at det ikke har noe å si at en skriftlig avtale ikke ble undertegnet.

Uavhengig av om de skulle få medhold i at bindende avtale var inngått, mener PAP at Creacon brukte deres tribunetegninger da de innhentet anbud fra andre leverandører.

- Ble aldri enig

Creacon nekter både for at det var inngått en bindende avtale, og at de skal ha misbrukt tribunetegninger.

«Partene forhandlet om en avtale, men en ble aldri enig om vilkårene», skriver selskapet i rettsdokumentene.

I rettsdokumentene viser Vennebyen-selskapet til et tilbud oversendt PAP hvor det står at «ved en eventuell avtaleinngåelse skal skriftlig avtale med betalingsløsning signeres av begge parter før avtalen er bindende». Selskapet fastholder at de ikke på noen måte har oppført seg på en måte som utløser et erstatningsansvar overfor PAP.

Willy Dalheim er advokat for Creacon. Han sier til BT at han ikke ønsker å kommentere saken, og viser til sluttinnleggene som er innlevert Bergen tingrett.

Vennebyen-gründer Carl Christian Hamre vil vitne under rettssaken, som det er satt av én dag til.