Etter måneder med spekulasjoner, er det nå klart hvem som skal portrettere skurken i den neste James Bond -filmen. Rollen går til den spanske skuespilleren Javier Bardem (42), som burde ha gode forutsetninger for å fremstille en fæl fyr: I Cohen-brødrenes film No Country For Old Men spilte han en leiemorder av særdeles kaldblodig sort, en prestasjon han ble belønnet med både Oscar— og Golden Globe-pris for.

— Jeg gleder meg veldig. Foreldrene mine tok meg med for å se Bond-filmene, jeg så alle sammen. Så å spille i én blir morsomt, sa Bardem i et intervju i det amerikanske TV-programmet Nightline .

Tror tittelen blir Skyfall

Mye tyder på at den neste Bond-filmen, den 23. i rekken fra Eon Productions, blir titulert Skyfall . Nettstedet Whatculture.com meldte forrige uke at Sony Pictures, gjennom et annet selskap, har kjøpt i alt 15 ulike

nettdomener som kombinerer «James Bond», «Skyfall» og «The Movie» på ulike måter, for eksempel «jamesbond-skyfall.com» og «www.skyfall–thefilm.com».

Guardian rapporterer at dette i så fall er den korteste James Bond–filmtittelen siden den første i rekken, Dr. No fra 1962. James Bond 23 får verdenspremière 26. oktober neste år, melder The Guardian.

Ny Moneypenny

Sam Mendes, den britiske regissøren bak Oscar-filmen American Beauty, regisserer Bond for første gang. Dette blir ifølge Filmweb første gang en Oscar-vinnende regissør lager en Bond-film.

Daniel Craig fortsetter som agent 007 og Judi Dench som sjefen hans, M. Ny er imidlertid Naomie Harris, kjent fra rollen som Tia Dalma i to av Pirates of the Caribbean -filmene, i rollen som sekretær Miss Moneypenny.Men hvem spiller Bond-piken denne gang? Siden slutten av september har franske Berenice Marlohe versert som heteste kandidat, og hun står også oppført på filmnettstedet IMDB. coms rolleliste til filmen.