Underslo 333.342 kr fra datteren

Kvinnen hadde en betrodd stilling i det offentlige, var verge for sin egen datter og traff en mann på Internett. Det endte med at hun tappet datterens konto for 333.342 kroner.

Publisert Publisert
  • Per Lindberg
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Nå er kvinnen dømt for grovt underslag i Fjordane tingrett. Aktor la ned påstand om fengsel i fem måneder, men kvinnen slapp med 120 timers samfunnsstraff.

— Ble forelsket

Det var i perioden mai 2010 til desember 2011 at kvinnen gikk inn på datterens konto. Hun tok ut 333.342 kroner.

Pengene ble sendt utenlands. Kvinnen hadde nemlig kommet i kontakt med en person som utga seg for å være en forretningsmann innenfor oljesektoren. I retten forklarte kvinnen at hun ble forelsket i ham.

Lånte fra flere

Han trengte imidlertid penger til å betale gebyrer til en bank. Kvinnen lånte ham penger, etter hvert ble hun også truet, ifølge egen forklaring i retten. Hun sendte totalt 796.806 kroner ut av landet til flere personer i mannens nettverk.

For å dekke beløpene lånte hun penger fra flere, og forsynte seg altså av datterens konto. Ifølge dommen var kvinnen selv et offer for såkalt «Nigeria-svindel», men retten mener ikke at det i seg selv er formildende.

Har betalt mye tilbake

Ifølge dommen har kvinnen vært i en anstrengt situasjon på grunn av forhold i familien. Aktor mente fengsel i fem måneder var passende straff, men retten valgte å idømme henne 120 timer samfunnsstraff. Det vil ikke være bra for hennes barn om hun må inn for å sone, slik situasjonen er i dag, mener retten.

Kvinnen har tilbakebetalt store deler av beløpet hun tok ut fra datterens konto. På domstidspunktet gjensto det 83.042 kroner. Dette er hun dømt til å betale tilbake.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Toåring falt i elv i Geiranger: – Det ser ikke bra ut. Vi har nå lett i to timer uten funn.

  2. Lange køer etter at ferge fikk problemer

  3. Rådmannen sov knapt på flere uker etter møtet med familien: – Jeg angrer ikke

  4. Kim-André er verdensmester i dødsing. Her kaster han seg i sjøen på Nordnes.

  5. – Folk tenker kanskje at jeg er lat. Det er jeg totalt uenig i.

  6. Kjære student: Velkomen til Bergen. Her skal du bu dyrt. Og dårleg.