Knut Jørgen Hauge anker til Høyesterett

Hauge vil forsøke å få saken om verdsettelsen av Zachariasbryggen til Høyesterett for tredje gang.

Publisert Publisert

ANKER: Knut Jørgen Hauge (til h.) anker lagmannsrettens beslutning til Høyesterett. Igjen. Til v. er Hauges prosessfullmektig, Morten Steenstrup. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tirsdag ble det klart at Geir Hove må betale 195 millioner kroner til Knut Jørgen Hauge for Zachariasbryggen. Dette har Gulating lagmannsrett bestemt.

Hauge ville ikke selv kommentere saken tirsdag, og sendte onsdag formiddag ut en pressemelding.

– Valget om å anke er enkelt å begrunne fordi lagmannsretten ikke har fulgt opp forutsetningene fra Høyesterett. Lagmannsretten har i tillegg tryllet bort 1500 kvadratmeter, noe som er helt ubegripelig, skriver Hauge i en pressemeldingen.

Mener det er brukt feil modell

Ifølge Hauge har ikke lagmannsretten fulgt Høyesteretts oppfordring om å bruke samme verdsettelsesmodell på både tomt og bygg.

– Lagmannsretten har igjen klart det kunststykket å benytte avkastningsmodellen på bygget, men igjen forlatt avkastningsmodellen for tomten, skriver Hauge.

Han mener at lagmannsretten har vært inkompetent i denne saken.

– Det føles relativt meningsløst å bekoste dyre rettssaker og bli møtt av inkompetanse fra rettsinstansene og sviktende klarhet i lovverket, skriver han.

Vil uansett ha 80–90 millioner fra Hove

Hauge skriver at beslutningen som foreligger betyr at Hoves selskap skal overføre om lag 220 millioner kroner til Hauges selskap. Dette inkluderer beløpet for bygningen, saksomkostninger og renter.

Han påpeker at Zachariasbryggen har gjort opp alle lån mot BN Bank utover 140 millioner kroner og mener at dersom dommen blir stående må Hoves selskap Bergen Sentrum Tomteselskap AS (BST) gjøre opp 80–90 millioner kroner.

Geir Hove har allerede avvist dette, og mener han har motregnet hele dette beløpet og at hvis beslutningen blir stående, skal han i praksis ikke overføre en krone til Hauge.

– Jeg tror ikke Høyesterett kommer til å ta saken en gang til. Etter min mening har dommerne tatt hensyn til de innspillene Høyesterett kom med i forrige runde, sier Geir Hove.

Erstatningssak i april

I tillegg til saken som har rullet og gått om verdien på bygningsmassen på Zachen, har Hauge varslet et erstatningssøksmål mot BN Bank og BST. Denne er berammet til å gå i seks uker i april 2019.

Hauge påpeker at denne saken vil gå som planlagt.

– Dommen har ikke noen betydning i forhold til erstatningssaken annet enn at skjønnet skal komme til fradrag, skriver han i pressemeldingen.

Publisert