Elon Musk selger Tesla-aksjer for enda en milliard dollar

Gründeren har den siste tiden solgt Tesla-aksjer for nesten 100 milliarder kroner.

Tesla-gründer Elon Musk har solgt mer enn 900.000 flere Tesla-aksjer.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Elon Musk har kvittet seg med enda en post med Tesla-aksjer, denne gangen er salget verdt 1,01 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Det tilsvarer omtrent 9,2 milliarder norske kroner med dagens kurs.

Nyhetsbyrået viser til at det er børsmeldt salg av 934.000 aksjer fra Musk, som tar et nytt steg på veien mot å selge 10 prosent av aksjene sine i elbilselskapet.

Det var i november at Musk spurte Twitter om han skulle selge Tesla-aksjer eller ikke.

– Det har vært mye snakk om at urealisert gevinst på aksjer er en måte å unngå skatt på, så jeg foreslår å selge ti prosent av mine Tesla-aksjer, skrev han da.

Les også

Elon Musk ut mot Bernie Sanders: – Bare si ordet, og jeg selger flere aksjer

Solgt aksjer for 99 milliarder

Twitter-brukere stemte for salg, og kort tid senere solgte han Tesla-aksjer for 43 milliarder kroner.

Til sammen har han solgt 10,1 millioner aksjer for omtrent 10,9 milliarder dollar siden han spurte Twitter-følgerne om råd, ifølge Bloomberg. Det tilsvarer omtrent 99,1 milliarder kroner med dagens kurs.

Selv om Musk tilsynelatende følger følgernes avgjørelse, så hadde han allerede i september startet en salgsprosess av aksjer, skriver nyhetsbyrået.

Det gjorde han ved å melde fra at han trolig ville erklære en stor post med aksjeopsjoner mot slutten av året. Han hadde da også allerede en salgsplan klar knyttet til disse opsjonene, ifølge dokumenter som er sendt inn til myndighetene, skriver Bloomberg.

Les også

Laura kjøpte Tesla-aksjer i 2010. Nå er hun mangemillionær

Verdens rikeste

Etter Twittermeldingene fra Musk falt aksjen på Wall Street. Den siste måneden er aksjen ned 7,48 prosent, men så langt i år har den steget med mer enn 50 prosent.

Musk er fremdeles på toppen av Bloombergs milliardærindeks, men formuen har bikket under 300 milliarder dollar igjen. Fredag viser indeksen at formuen er på 284 milliarder dollar, en oppgang på 128 milliarder dollar så langt i år.

I oktober ble Musk første person som nådde milepælen på 300 milliarder dollar i formue. Den består av verdier i form av for eksempel Tesla-aksjer. Formuen til Musk hadde da vokst med mer enn 100 milliarder dollar i 2021, etter en «sterk prestasjon» fra Tesla-aksjen, skrev CNBC.

Publisert: