Robinhoods falt kraftig etter dårlig nytt mens Wall Street satte ny rekord

Moderna falt på børs etter muligheter for forurensning.

Robinhood kan få hard konkurranse hos en ny konkurrent.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Slik ser de store indeksene i New York ut ved stenging:

  • Dow Jones ned 0,16 prosent
  • Nasdaq opp 0,90 prosent
  • S&P 500 opp 0,43 prosent

Det utgjør ny rekord for den tektunge Nasdaq-indeksen og den brede S&P 500-indeksen. Det var tek-selskapene som dro mest opp børsen mandag.

Apple, Amazon, Microsoft og Facebook bidro mest til rekordnoteringen, mens Paypal lå like bak etter sjokknyheten om at selskapet vurderer å komme med en plattform for aksjehandel, ifølge CNBC.

Etter nyheten sprakk, steg Paypal-aksjen 3,6 prosent.

Paypal er allerede store innen netthandel og betalingsløsninger, og er et av selskapene Elon Musk var med å starte opp for to tiår siden.

En plattform for aksjehandel hos Paypal ville bety hardere konkurranse for blant annet Robinhood.

Like før stengetid fikk Robinhood nok et skudd for baugen, da Finanstilsynets sjef i USA sa til nyhetsnettstedet Barron’s at det er oppe til vurdering om det skal bli ulovlig å ta betalt for ordreflyt. Store deler av Robinhoods inntekter er nettopp betaling de tar for å sende aksjehandler videre til markedsmakere som utfører selve handlene.

Robinhood-aksjen falt mandag hele 6,9 prosent.

Robinhood var sentral under Gamestop-dramaet tidligere i år, og har hatt en vill ferd på børs siden børsnoteringen i juli.

Moderna falt etter fare for forurensning

Moderna har dystre nyheter før børsåpning. Millioner av doser av deres corona-vaksine har blitt satt til side, etter det viste seg å være fare for forurensning i noen av dosene. To personer har dødd i Japan få dager etter de fikk Moderna-vaksinen, skriver CNN.

I løpet av dagen falt Moderna-aksjen mer enn tre prosent.

Det er enda ikke bevist at vaksinen førte til dødsfallene, og CNBC skriver at en mulig årsak til forurensning kan være gal nåluttrekking.

Kina begrenser spilletiden til de yngste

I løpet av handelsdagen kommer det flere nyheter som skaper dramatikk på den tektunge Nasdaq-børsen.

Kina går enda hardere til verks mot tek-sektoren i landet. Barn skal ikke lenger få lov til å spille videospill fra mandag til fredag, og i helgene får de kun spille i totalt tre timer, fra åtte til ni på kvelden hver dag, melder Wall Street Journal.

Det sendte det kinesiske spillselskapet Netease rett ned 3,4 prosent.

Tidligere har lignende reguleringer fra myndighetene ført til at selskap som Tencent selv begrenser tiden mindreårige kan bruke på spill inne i appene deres. Tencent-aksjen faller noe etter nyheten.

Betaling over tid hos Amazon

Betalingsselskapet Affirm kom før mandagens børsåpning med et nytt samarbeid med Amazon. Kunder hos Amazon skal kunne betale over tid, gjennom Affirm, på bestillinger over 50 dollar, ifølge CNBC.

Affirm-aksjen skøyt mandag opp over 40 prosent.

Samarbeidet starter allerede fredag, men først bare i USA. Fra før har Affirm stått for samme løsning hos Walmart og Peloton.

Norgesgruppen omsatte for 50 milliarder kroner i første halvår

Orkan traff land og asiatisk tek steg

Orkanen Ida satte nesten all olje- og gassproduksjon i Mexicogolfen på pause i helgen. Orkanen traff land i Louisiana og har ført til store ødeleggelser.

Mandag kveld koster ett fat amerikansk lettolje likevel bare en halv prosent mer enn det gjorde fredag. Ett fat har ved børsstenging en prislapp på 68,9 dollar.

I Asia startet børsuken med bred oppgang. Børsene i Tokyo, Seoul, Hongkong og Singapore steg alle sammen, og teknologiaksjene gjorde det spesielt godt på børs.

Hva trodde egentlig Flyr-sjefen at konkurrentene ville gjøre?
Publisert