Pride-paraden avlyses

Etter råd og tydelig anbefaling fra politiet avlyses Pride-paraden, Pride park og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride.

Folk har lagt ned blomster og pride-flagg etter det i natt ble avfyrt flere skudd i 1.15-tiden på utsiden av London pub i sentrum av Oslo, der flere ble skadd og to drept.
  • NTB
Publisert Publisert

Det skriver Oslo Pride i en pressemelding til NTB.

– Oslo Pride anmoder derfor alle som har planlagt å delta på eller se parade om å ikke møte. Alle arrangementer i tilknytning Oslo Pride avlyses.

– Nå skal vi følge politiets anbefalinger og ta vare på hverandre. Varme tanker og kjærlighet går til pårørende, skadde og andre berørte. Vi skal snart være stolte og synlige igjen, men akkurat i dag skal vi holde og dele pridemarkeringene hjemmefra, sier Inger Kristin Haugsevje, leder i Oslo Pride og Inge Alexander Gjestvang, leder i FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Oslo Pride opplyser at de har tett kommunikasjon med politiet og følger situasjonen, og vil informere løpende.

Les også

To drept og mange skadd da mann skjøt folk på homsepub og utested i Oslo

Etterforskes som terror

Skytingen ved to utesteder i Oslo sentrum natt til lørdag etterforskes som terror av politiet.

Det skriver de i en pressemelding ved 8.30-tiden lørdag morgen.

– Oslo politidistrikt har satt stab i forbindelse med hendelsen. Politiet vil komme med ytterligere informasjon og innkaller til en pressekonferanse på politihuset Grønland klokka 9, skriver de i pressemeldingen.

To personer er døde, og flere er skadd etter den alvorlige hendelsen ved utesteder på C.J. Hambros plass i Oslo sentrum natt til lørdag. Politiet har pågrepet en antatt gjerningsperson.

Ikke avhørt

Tidligere lørdag morgen har politiet opplyst at mannen ennå ikke er avhørt.

– Vi jobber aktivt med undersøkelser og forberedelser til avhør. Mannen er undersøkt av teknikere. Det er standard prosedyre i forbindelse med sporsikring, sier krimleder Roger Hjertø i Oslo politidistrikt til VG.

Ifølge NRK og VG er mannen kjent for politiet fra tidligere.

Politiet tror det bare var én gjerningsperson. Natt til lørdag gikk politiet til aksjon mot adresser knyttet til mannen for å se etter et mulig motiv for hendelsen, blant annet mannens bolig.

Skyting ved utesteder

Skytingen startet i 1.15-tida da mannen kom til utestedet Per på hjørnet utenfor Oslo tinghus. Der forteller vitner at han tok ut et våpen fra en bag og begynte å skyte.

Politiet bekrefter at to personer ble drept på utestedet. Politiet bekrefter også til NTB at det trolig var der skytingen startet.

Det er flere åsteder, ifølge politiet, og et stort område er sperret av. I morgentimene lørdag var de grundige tekniske undersøkelsen godt i gang. Det er satt opp en rekke markører for å markere funn og lignende.

Publisert