Equinor starter gassproduksjon på Askeladd

Equinor starter gassproduksjon ved anlegget på Melkøya

Askeladd er et satellittfelt til Snøhvitfeltet og er bygget ut som en undersjøisk tilknytning til Snøhvit-anlegget og Hammerfest LNG.
Publisert: Publisert:

– Askeladd produserer nå, gassen vil bidra til å forlenge platåproduksjonen fra Hammerfest LNG på Melkøya med opptil tre år, sier Thor Johan Haave som er ansvarlig for driften av Hammerfest LNG.

Første fase vil innebære produksjon av 18 milliarder kubikkmeter gass og to millioner kondensat til markedet via Hammerfest LNG-anlegget på Melkøya.

Prosjektet var opprinnelig ferdigstilt i 2020, men oppstart måtte vente til anlegget på Melkøya kom i produksjon igjen etter brannen samme år.

Ved normal produksjon leverer Hammerfest LNG gass tilsvarende behovet til rundt 6,5 millioner europeiske husholdninger, eller 5 prosent av all norsk gasseksport.

Høye gasspriser

Etter Russland sin invasjon i Ukraina har prisene på energi skutt i været. Russland strupte sine gassleveranser til Tyskland som siden har forsøkt å finne måter å erstatte den russiske gassen på.

– HLNG bidrar med vesentlige volumer til kunder i Europa og gassen fra Barentshavet forsterker vår posisjon som en forutsigbar og pålitelig gassleverandør. Askeladd og andre prosjekter i regionen vil sikre videre verdiskapning og produksjon fra HLNG i flere tiår, fortsetter Haave.

Publisert: