Bitcoin opp 80 prosent i år – nå er kryptovalutaen overkjøpt

Paypals bitcoin-kunngjøring denne uken dyttet kryptovalutaens pris opp nok til at den nå er overkjøpt i teknisk analyse.

Bitcoin-kursen har svingt voldsomt de seneste årene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Litt over en uke med markant bitcoin-oppgang sendte tidvis prisen på kryptovalutaen til i overkant av 13.000 dollar på morgenen lørdag.

Der lå bitcoin-kursen også tidligere denne uken, som var første gang på over 14 måneder.

Investorenes investor

Overkjøpt

Ifølge nyhets- og analysebyrået Bloomberg er bitcoin nå overkjøpt, basert på den tekniske indikatoren RSI.

Bitcoin har denne uken hatt en 14 dagers RSI på 80. Da kryptovalutaen var på sitt heteste i slutten av 2017, før den kollapset, var nivået rundt 90.

RSI, som er en forkortelse for Relative Strength Index, signaliserer innenfor såkalt teknisk analyse om en aksje, men også virtuelle valutaer, er oversolgt (lavere enn 30) eller overkjøpt (høyere enn 70).

Investorer benytter gjerne et overkjøpt-nivå som et signal på at et instrument har steget for mye på kort tid – og forventer dermed en negativ reaksjon.

Men dette er omstridt blant ekspertene, der andre mener en høy RSI tilsier et positivt momentum i instrumentet, som igjen gir grunnlag for ytterligere hopp på kort sikt.

Et valgnederlag for Trump vil være dårlig nytt også for visse andre statsledere

Steget kraftig i år

Bitcoin-bykset den aller siste tiden har kommet i kjølvannet av at betalingstjeneste-giganten Paypal kunngjorde onsdag at den vil la kunder kjøpe kryptovaluta på deres betalingstjenester.

Samt allerede fra tidlig neste år vil kunne bruke kryptovaluta for å kjøpe varer og tjenester.

Så langt i år er bitcoin-oppgangen lørdag morgen på rundt 80 prosent til 12.960 dollar.

På det høyeste i 2017 lå kursen på rundt 20.000 dollar og det er nå i overkant av 30 prosent opp til dette nivået. På bunnen i 2018 lå prisen for en bitcoin på rundt 3.300 dollar, som betyr at kursen har steget om lag 290 prosent siden.

Publisert: