– Vi har fått en rekke henvendelser fra Visa-kunder som har gjort oss oppmerksom på denne e-posten, sier Trond C. Brekke, pressekoordinator for Visa Europe i Norge til NTB.

På et litt haltende norsk blir man oppfordret til å gå inn på en nettside for å registrere et nytt passord, som skal brukes ved netthandel. Ved første øyekast kan siden se troverdig ut, men varselklokkene bør ringe. Brekke understreker at Visa aldri sender e-post direkte til kortholderne.

– Hvis du noensinne får en e-post fra Visa, kan du gå ut fra at det er svindel. En kortholder er ikke kunde direkte hos oss, men gjennom banken sin. Derfor vil vi aldri henvende oss direkte til dem, sier Brekke til NTB.

Advarer kundene

Informasjonsdirektør i DNBNor, Aud-Helen Rasmussen, forteller til Aftenposten.no at man er gjort kjent med den aktuelle e-posten og har gått ut og advart kundene mot denne.

Rasmussen kjenner ikke til at noen skal ha latt seg lure, men understreker at det foreløpig er tidlig på dagen, og at man ikke kan se bort fra at det kan være kunder som har gått på limpinnen.

-Heldigvis er folk gjennomgående kritiske til denne typen svindelforsøk, og vårt inntrykk er at bankunder flest har godt kort— og nettvett, sier Rasmussen, som oppfordrer folk til å alltid å utvise skepsis til denne typen e-post.

Heller ikke hos Nordea har man blitt kontaktet av kunder som har latt seg lure av svindelforsøket, og Informasjonssjef Thomas Sevang deler Rasmussen oppfatning av norke bankkunder generelt er årvåkne og kritiske til denne typen e-post.

— Det er alvorlig at kriminelle forøker å svindle bankunder, og definitivt tråkig for de som blir svindlet, men noe stort problem er strengt tatt ikke slike phishing-angrep, sier Sevang.

Slik lyder e-posten:

Sikker e-handel

Nå er det lettere å handle i butikker som er registrert MasterCard SecureCode og Verified by Visa. Verified by Visa og MasterCard SecureCode er innført som en sikkerhet standard av de to internasjonale kortet organisasjoner i samfunnet. Dette betyr at utbetalinger på samme måte uansett om du bruker Visa-kortet eller MasterCard.

Økt sikkerhet i flere og flere butikker Antallet nettbutikker som har vedtatt den nye standarden for sikkerhet øker stadig over hele verden. Shop ofte i utenlandsk internett business, vil du ofte bli bedt om å bruke en av disse to sikre betalingsmåter

Opprett din koden nå - eller neste gang du handler Før du kan handle i Internett-butikker, med Verified by Visa og SecureCode, må du enten lage dine koden her, eller neste gang du handler i en Internett-bedrift som bruker sikkerhetsstandard.

Lag din kode her.