Her er Apple-nyhetene

Ny iPod nano med innebygd videokamera, mikrofon og høyttalere. Og ny versjon av iTunes.

Publisert:

Foto: ROBERT GALBRAITH

  • Aftenposten.no
  • Jon Dagsland Holgersen

Administrerende direktør i Apple, Steve Jobs, presenterte selskapets nyheter på onsdagens Apple-event i Yerba Buena-senteret i San Francisco.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til nøyaktig hva som ville være nytt, og ryktene har blant annet gått på nye versjoner av iTunes og iPod.

Mottoet til Apple-eventen var «It's only rock and roll, but we like it», noe som ikke skapte mindre forventninger.

Ny iPod nano En av de heteste nyhetene var en ny iPod nano, som kommer med innebygd videokamera, mikrofon og høyttalere.

Mp3-spilleren kommer i to modeller med henholdsvis 8 gigabyte og 16 gigabyte, og vil ifølge Macworld koste henholdsvis 1250 kroner og 1490 kroner.

På Apples hjemmeside kan du lese mer om den nye iPoden.

Dessuten er iPod touch nå blitt raskere og den har fått mer lagringskapasitet. iPod classic har også fått større lagringskapasitet.

Nye iPod nano med innebygd kamera. AP (Foto) Bilder og videoer av artister Apple presenterte også sin nye versjon av iTunes, der man kan synkronisere blant annet musikk og filmer til opptil fem datamaskiner i boligen, såkalt «home sharing».

I tillegg kommer iTunes med nytt design.

I den oppdaterte versjonen av iTunes store, iTunes LP, får man ved nedlasting tilgang på digitale album der man blant annet får tekstene, samt tilhørende fotogallerier, videoer og bilder av artistene.

Foto: ROBERT GALBRAITH

Publisert: