Vil åpne treningssentrene fra 15. juni

De hardt pressede treningssentrene og fornøyelsesparkene har nå fått en dato å forholde seg til. Her er regjerings plan for gjenåpningen av Norge.

Statsminister Erna Solberg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

De nye datoene ble kjent under en pressekonferanse torsdag kveld.

Fornøyelsesparker er blant stedene som kan åpne 1. juni. Tusenfryd, Hunderfossen, Bø Sommarland og Kongeparken har alle stengt etter at de fikk beskjed om det av myndighetene. Nå åpnes det altså for at disse kan åpne igjen før fellesferien.

1. juni kan også serveringssteder som ikke serverer mat åpne igjen. De må kunne holde regelen om at de besøkende holder en meter avstand.

Fra 15. juni er det meningen at treningssentrene kan åpne. Etter 15. juni åpnes det også for at det kan holdes arrangementer med opptil 200 personer.

Kjøreskolene kan åpne igjen allerede 11. mai.

Fra før har regjeringen åpnet for at yrkesgrupper som psykologer, frisører, hudpleiere og massører fikk åpne igjen 27. april, med en rekke standarder som skal hindre smitte.

Se hele listen med datoer i bunnen av saken

Treningssentrene kan åpne – med forbehold

Helseminister Bent Høie sa forrige uke at for å åpne treningssentrene trengs det en forskriftsendring, men sa ikke noe om når denne kan komme på plass.

Uten en endring i forskriftene kan ikke treningssentrene tilby trening innendørs. Det omfatter også en-til-en timer med personlig trener.

Sentrene kan bare åpne under forutsetningen at «helsemyndighetene i samarbeid med bransjen har kommet fram til forsvarlige smitteverntiltak».

Treningssentrene har vært tydelige på at de trenger en avklaring på når de kan åpne igjen.

– Vi begynner å bli ganske utålmodige, sa Wenche Evertsen, landssjef for Sats i Norge forrige uke.

Mange treningssentre er bekymret for at de ikke klarer å holde hjulene i gang lenger enn fire uker, opplyste Ivar Horneland Kristensen den gang.

Treningssentrene har holdt stengt i snart to måneder.

Forutsetter kontroll

Statsminister Erna Solberg var tydelig på at alt ikke kan åpnes med en gang.

– Jeg skjønner at mange er utålmodige, og at det isolert sett finnes gode argumenter for at akkurat «min» aktivitet eller virksomhet skal få åpne nå. Om vi skulle oppfylt alle ønsker ville vi risikert å åpne for raskt og at det blir ny smittespredning. I en sånn situasjon måtte vi stengt ned igjen, og det ønsker vi ikke, sier Solberg i en pressemelding torsdag.

Statsministeren uttrykket lettelse over at det nå er mulig å åpne samfunnet. Samtidig er regjeringen tydelige på at det forutsetter at smitten holdes under kontroll.

– Fordi vi har lyktes i å slå ned smittespredningen kan vi åpne samfunnet igjen. Når vi nå løser opp på tiltakene forutsetter det at vi beholder kontrollen på smitten, med økt testing, isolering, smittesporing og karantene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Dyreparken: – Brutalt å se på forhåndsbestillingeneVirke og NHO fornøyde med gradvis åpning: – FornuftigVirke Trening: 120 av 400 sentre konkurstruet
Publisert
  1. Coronaviruset
  2. Regjeringen
  3. Aksjelive
BT anbefaler

Aleksander (35) fra Bergen omkom på fjelltur

Mannen var alene på fjelltur mellom Malmangernuten og Melderskin i Rosendal da han omkom.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Hyller Branns cuphelt: – Han er for god til å sitte på benken

  2. Flere syvere på spillerbørsen etter at Brann lekte seg videre

  3. Slik får de strandsonen til å fremstå privat. Her kan du gå og ikke gå i sommer.

  4. TV 2 beklager Fredrik Græsviks oppførsel og meldinger

  5. Dette gjer du om du trur du har korona

  6. Superstjernen kjøpte kunst for 600.000 kroner i Bergen