Bankene som har lånt penger til Hellas, har allerede gått med på å avskrive deler av gjelden. Men partene er foreløpig ikke enige om hvor mye gjeld som skal slettes, skriver ntb.

Finansministrene fra eurolandene diskuterte saken på et møte som begynte mandag ettermiddag og ble avsluttet litt over midnatt. Kilder i Brussel sier landene bestemte seg for å avvise det siste tilbudet fra Hellas' kreditorer. Det betyr at partene må tilbake til forhandlingsbordet.

Lederen for gruppen av finansministre fra eurolandene, Luxembourgs statsminister Jean-Claude Juncker, oppfordrer Hellas og bankene til å bli enige i løpet av få dager.

Nederlaget har imidlertid ikke hatt spesielt stor innvirkning på dagens børsutvikling ettersom de fleste markedene i Asia fortsatt er stengt på grunn av nyttårsfeiringen. Men euroen falt litt som følge av nyheten.

Likevel er stemningen blant investorene løftet som følge av den Europeiske sentralbankens sjenerøse finansieringsordning. Dette gjør at det er mindre frykt knyttet til betydningen av det greske gjeldsproblemet, skriver Reuters.

Klokken 07.45 hadde Nikkei-indeksen i Japan steget med 0,22 prosent til 8785. I Australia hadde S&P-indeksen falt med 0,02 prosent til 4224. De europeiske børsene gikk i pluss i går. Mens den amerikanske Dow Jones-indeksen endte i minus med 0,09 prosent.