Redningsmenn får tariffavtale

Partene har oppnådd enighet i meglingen, etter at streiken blant redningsmenn i Bristow Norway torsdag havnet på Riksmeklerens bord.

Publisert Publisert

ENIGE: Streiken blant redningsmenn i Bristow Norway havnet torsdag på Riksmeklerens bord. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

  • NTB

– Jeg er glad for at Bristow Norway nå gir de ansatte tariffavtale. Ordinær drift fra basene i Hammerfest og Vardø vil gjenopptas i løpet av helgen, sier Parats forhandler Lars Petter Larsen.

Streiken har pågått i fire uker, etter at meglingen hos Riksmekleren ikke førte frem i februar. Siden den gang har fire redningsmenn vært i streik, og det har ikke vært noen redningsmenn ved basene i Hammerfest og Vardø.

Stridens kjerne har vært uenighet om tariffavtale og arbeidsvilkår for de ansatte. Ifølge Parats forhandler vil ikke Bristow Norway og NHO inngå tariffavtale med bestemmelser og vilkår som er vanlig for andre redningsmenn i Norge.

Ifølge Larsen har partene blitt enige om en treårig tariffavtale.

– Vi har også blitt enige om at tariffavtalen omfatter forutsigbarhet for turnusordning og eventuelle endringer av tjenestesteder, sier Larsen i en pressemelding.

Bristow Norway har ansvaret for SAR-operasjoner (search and rescue) i Hammerfest, Vardø og på Ekofisk.

Redningsmennene er besetningsmedlemmer på redningshelikopter og har ansvaret for det redningstekniske arbeidet.

I en akuttsituasjon er det disse som evakuerer pasienter ved heisoperasjoner fra båter, eller fra sjøen, under krevende forhold. I tillegg assisteres sykepleiere og annet helsepersonell.

Publisert