Utleiemeglerens prisstatistikk for februar viser at det er rekorddyrt å leie seg en bolig i hovedstaden. Det skriver dn.no.

En ettroms koster i snitt 8364 kroner i månedsleie, noe som er 7,3 prosent høyere enn i januar. For en toroms må du ut med 10.240 kroner, mens snittprisen for en treroms er 13.332 kroner.

— Kan bli kaos

— Vi ser fortsatt et vedvarende press i det norske leiemarkedet preget av få boliger og stigende leiepriser, sier Nikolaos Farmakis, kommunikasjonssjef i Utleiemegleren i en melding, skriver dn.no.

— Igjen noteres det prisrekorder. Dette vekker bekymring med tanke på at sommersesongen ennå ikke har begynt. I verste fall blir det kaos.

Svak boligprisvekst i februar

Tidligere i dag ble boligprisstatistikken for kjøpemarkedet lagt frem. De viste at boligprisene kun gikk opp med 0,5 prosent forrige måned. Men totalt har boligprisene økt med 7 prosent siden februar i fjor.

Fremdeles er det få boliger til salgs og boligene selges raskt i storbyene.

— Det februartallene viser er at det er veldig stor forskjell mellom by og land. Prispresset ligger kun i storbyene, sier leder Christian V. Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Mye kan tyde på at det blir større press på kjøpersiden fremover.

Det nye BoligMeteret for februar, som er utarbeidet av Prognosesenteret for Eiendomsmegler1, viser nemlig at det er flere som vil kjøpe før de selger enn ved forrige måling før jul. Man må tilbake til mai 2007 for å finne flere som vil kjøpe først.