Forhandlingene har pågått i flere dager, men fristen for å bli enige om en ny avtale er utsatt flere ganger, senest tirsdag kveld.

Konkursfaren

En EU-kilde sier til nyhetsbyrået Reuters at en ny redningspakke for Hellas må være godkjent av de andre eurolandene, Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet (IMF) før 15. februar.

Hellas må ha avtale om nye kriselån for å betale 14,5 milliarder euro (110 mrd. kr) i statsgjeld som forfaller 20. mars. Hvis landet ikke er i stand til å betale renter og avdrag, er landet det som kalles «konkurs» ved at det misligholder sine internasjonale betalingsforpliktelser.

Nye kutt

Statsminister Lucas Papademos skulle hatt et nytt møte med lederne for de tre regjeringspartiene onsdag ettermiddag for å drøfte et utkast til innstramninger, ifølge en regjeringskilde i Athen. Men møtet er nå ytterligere utsatt.

Den midlertidige greske regjeringen forhandler med den såkalte troikaen (utsendinger fra EU, ESB og IMF). Det er troikaen som har laget utkastet til nye kutt som de politiske lederne nå tygger på.

De politiske partiene har store problemer med å svelge troikaens krav om store lønns— og pensjonskutt og masseoppsigelser av ansatte i offentlig sektor (staten, kommunene og statsbedriftene).

Politiske rystelser

En ny meningsmåling viser store rystelser i det politiske landskapet i Hellas. Det rammer det sosialdemokratiske PASOK-partiet hardest. Oppslutningen om partiet har stupt fra 44 prosent som det fikk ved parlamentsvalget i 2009, da partiet overtok regjeringsmakten, til 8 prosent.

Til tross for PASOKs kraftige tilbakegang, har venstrepartiene i gresk politikk en oppslutning på over 42 prosent i denne meningsmålingen som er utført for TV-stasjonen Skai.

Av de tre regjeringspartiene er det bare det konservative Nytt Demokrati som har fremgang og får en oppslutning på 31 prosent.

Greske velgere er delt omtrent på midten i synet på om de synes Lucas Papademos gjør en god jobb som leder av den midlertidige regjeringen inntil det skal holdes nyvalg senere i år.

På spørsmål om koalisjonsregjeringens innsats, svarer 91 prosent av de er skuffet over deres innsats.

Den midlertidige flertallsregjeringen består av PASOK, Nytt Demokrati og det høyrepopulistiske partiet LAOS.