I går morges presenterte han resultatene til Orkla Brands. Klokken elleve fikk han beskjed fra konstituert konsernsjef Åge Korsvold om at han ikke lenger hadde jobb i selskapet.

— En times prosess - uten at jeg har vært involvert, eller fått noen begrunnelse - og så får jeg sparken. Dette er ikke den Orkla-kulturen jeg har kjent i 31 år. Kulturen som er grunnen til at jeg begynte i Orkla - og at jeg har blitt der, sier en tydelig skuffet og overrasket Torkild Nordberg.

Dagens Næringsliv skrev i går at det lenge har vært misnøye med Nordbergs jobb og at han har en form som provoserer. «Det vil derfor ikke overraske om Åge Korsvold snart bytter ut Nordberg», skrev avisen.

- Jeg oppfatter meg selv som oppsagt når konsernsjefen på tross av flere oppslag over flere dager ikke korrigerte inntrykket fra avisen, sier Nordberg til Aftenposten.

Allerede lørdag sto det at jobben hans hang i en tynn tråd. Samtidig som Dagens Næringsliv skrev at konsernsjef Bjørn Wiggen var på vei ut, skrev de også at Wiggen var tilbudt Nordbergs jobb.

To dager senere måtte Wiggen gå.

Har du tips om denne saken? Send oss en epost!

- Da jeg leste avisen lørdag ble jeg først helt satt ut. Jeg trodde jo dette var løse rykter. Men så måtte Bjørn gå etter å ha lest om sin egen oppsigelse i samme avis, og da lurte jeg jo. Når konsernsjefen ikke korrigerer avisoppslagene, hverken overfor meg, internt eller eksternt, da krevde jeg et svar, forklarer Nordberg Aftenposten.

Torkild Nordberg (54) møtte Aftenposten få timer etter at han hadde fått sparken i konsernet han hadde jobbet i siden 1981.
SIGNE DONS

Klokken ti i går møtte han på kontoret til Åge Korsvoll i Orklas hovedkontor på Skøyen. — Jeg spurte om det som sto i avisen var sant. Det ble et kort møte, sier Nordberg.

Korsvold brukte en time på å sjekke.

- Klokken elleve kom han tilbake med et svar til meg. Kort fortalt var svaret: ja det er sant, sier Nordberg.

Han rister på hodet over prosessen og kaller det uvirkelig.

- Er det mulig? spør han, før han fortsetter:

— Nå er det andre gangen de bruker avisen for å formidle at en sjef mister jobben. Dette finner jeg meg ikke i.

Nå har han satt seg ned på Waynes Coffee i nærheten av Nationaltheatret i Oslo med en stor kopp kaffe.

For bare noen timer siden sto han litt lenger ned i Vika og presenterte tall som viste at både resultatene og markedsandelen for merkevareselskapet var på nivå med fjoråret. I dag er det 75 selskaper og hundrevis av merkevarer under Orkla Brands.

- Og så fikk jeg ingen begrunnelse, sier han og ser ut i luften.

Selv om han selv står uten jobb, er det selskapet, kollegene og de ansatte som nå opptar tankene hans. — Det deles det rundhåndet ut bombastisk hva som er feil med Orkla Brands. Det gjør meg utrolig bekymret for mine nære kolleger og de 13 000 andre som jobber i selskapet. Dette setter folk i en veldig vanskelig situasjon og gjør at systemet mister kraft og konkurranselyst, sier han.

Korsvold har pekt på at Orkla trenger en ny kultur og at det er mye ved selskapet som må rettes opp i.

- Selskapet har fått en skyllebøtte, det er klart det gir en del uro internt. Bare det at man skal bytte ut en solid og verdiskapende kultur med hva jeg oppfatter er en ukultur, det går jo ikke an, sier han.

Nå stiller han seg også undrende til Korsvolds bemanningsplanlegging.

— Alle i Orkla Brands er naturligvis glade for at det er merkevarer og den tilhørende kompetansen man skal satse på i fremtiden. Da er det overraskende at man på én uke har fjernet de to eneste, Bjørn og jeg, som begge har lang operativ fartstid innen merkevarer i konsernledelsen. Nå er det ingen der som har operativ erfaring fra merkevareledelse, slår Nordberg fast og rister på hodet.

Hagen: — Jeg synes det er syndHovedeier Stein Erik Hagen sier til Aftenposten at han var overrasket over at Torkild Nordberg slutter i Orkla.

- De har gitt meg beskjed om at Torkild Nordberg har sagt opp. Han har gjort en fantastisk innsats og er en av dem jeg har stor respekt for, sier Hagen.

Selv var han utenbys i dag og har ikke vært involvert i denne saken, forteller han.

- Jeg synes det er synd at det er blitt på denne måten, legger han til.

I dagens avis sier Nordberg at den nye konsernsjefen Åge Korsvold ønsker å endre Orkla-kulturen.

- Orkla har fantastiske merker, en solid og god kultur og veldig, veldig dyktige medarbeidere. Merkevarene og den gode kulturen er ryggraden i Orkla, dette vil bestå, sier Hagen.

Han mener at det som skjer med Orkla nå, er ting man må regne med skjer med så store selskaper av og til.

- Nå har Orkla Brands hatt en litt tyngre periode. Men det vil alltid gå litt opp og ned. Ingenting vokser inn i himmelen, fortsetter han.

Han er ikke bekymret for at konsernledelsen står uten personer med operativ erfaring fra merkevareledelse.

- Det er ikke sånn at Orkla står og faller på en eller to personer. Det er hundrevis av dyktige folk med merkevarekunnskap i Orkla, her finnes det mange gode talenter. Jeg er trygg på at det nå går riktig vei nå, sier hovedaksjonæren.

Konstituert konsernsjef Åge Korsvold sier til Aftenposten at han ikke vil kommentere Nordbergs utspill. Hvorvidt Nordberg sa opp selv eller fikk sparken, vil han heller ikke si noe om.

- Det eneste jeg vil si er at Nordberg har en veldig lang fartstid i dette selskapet og har gjort en fortjestefull innsats. Det er sånn i alle organisasjoner at det over tid er behov for å se på ting på en annen måte, sier Korsvol.

Han legger til at det da er vikig at det er en forandringsvilje hos ledelsen.

- Når deg gjelder prosessen fikk vi en lekkasje av en fortrolig behandling. Det har ført til en uheldig prosess og det er det all grunn til å beklage, sier Korsvold.

Har du kommentarer? Si din mening i kommentarfeltet eller på våre facebooksider!

Torkild Nordberg (54) møtte Aftenposten få timer etter at han hadde fått sparken i konsernet han hadde jobbet i siden 1981.
SIGNE DONS