Ifølge Veikkus, finsk svar på Norsk Tipping, er vinnertallene klare. 23, 25, 26, 31, 36 og 45.

Og lykketallet som utløste tidenes største norske lottopott er 45. Aftenposten.no fikk først opplyst fra Thomas Rørsig, kommunikasjonssjef i Danske Spil, at fem nordmenn og en finne deler førstepremiepotten.

Men ifølge Norsk Tipping er det en spiller som hadde to like rekker som har vunnet 63 millioner kroner. De tre andre nordmennene har vunnet 31,6 millioner kroner hver. Tilsammen fire svært fornøyde Viking Lotto-spillere fra Norge.

Vinneren som vant 63 millioner er en mann fra Hordaland, bosatt i en kommune utenfor Bergen. Norsk Tipping hadde onsdag kveld ikke klart å komme i kontakt med ham.

De andre som har vunnet 31,6 millioner kroner er fra Bærum, Troms og Hordaland.

Er du en av førstepremievinnerne? Ring Aftenposten på 02286

— Han var tungpustet

Den andre storvinneren fra Hordaland er en familiefar i 50-årene fra Fana. Han leverte en 5-ukers kupong på Obs Lagunen før jul og var ikke klar over at han hadde vunnet da Norsk Tipping ringte.

- Han var tungpustet da han fikk beskjeden. Det tok litt tid før han fikk uttrykt seg, forteller Ingmyr.

Mannen hadde litt vondt for å tro det og fortalte at TV-en hadde stått på, men han hadde ikke fulgt med siden han hadde hatt besøk av datteren.

Vinneren ønsker ikke kontakt med media, men vil få økonomisk rådgivning.

Familiefar fra Bærum

Den tredje vinneren er også en familiefar, i 40-årene. Han kjøpte sin lykkekupong på Narvesen på Stavanger lufthavn, Sola, under et besøk der.

— Jeghar vondt for å tro dette. Egentlig har ikke dagen i dag vært særlig god. Har hatt litt probllemer med ting jeg skulle gjort. Men når jeg summerer opp til kvelds, etter at du har ringt, tror jeg nok konklusjonen blir at den blemeget god, sier vinneren til Norsk Tipping.

Mann i 80-årene

— Tenk at jeg skulle bli så rik på mine gamle dager, sier den fjerde rykende ferske multimillionæren.

Han er i 80-årene og leverte sin kupong på Coop Prix Storslett tidligere på dagen.

— Jeg har mange å dele med. Det ser jeg frem til, sier vinneren.

Premieprognose:

6 rette: 31.621.750 kroner

5 + 1: 170.020

5 rette: 6940

4 rette: 360

3 rette: 50 kroner

Mange rekorder

Den store lottopotten de siste månedene har ført til at nordmenn har spilt som aldri før på Viking Lotto. Normalt er omsetningen rundt 30 millioner kroner per uke, men de siste ukene har omsetningen vært både to og tre ganger så mye som det.

Viking Lotto startet i 1993 som et samarbeid mellom de nordiske landene. Fra og med 2000 kunne også spillere i Estland satse penger på Viking Lotto.

Forrige rekord i Viking Lotto gikk til en kvinne som vant 46,5 millioner kroner i 2010. Rekordgevinsten for pengespill i Norge var inntil onsdag på 51,5 millioner kroner fra V75. Lotto, som trekkes på lørdager, startet i Norge i 1986. Rekorden der er 34,5 millioner kroner.