— Vi slo stiften da det var rim på bakken i dag tidlig. Det er det vi venter på, sier administrerende direktør Arne Fonneland i Janus.

Undertøysprodusenten har varslet om at 40 av de 120 ansatte blir rammet av permitteringer, skriver Bergens Tidene.

Må redusere lagrene

Årsaken er fjorårets milde vinter som har ført til for store lagre av varmende undertøy hos fabrikken på Espeland i Hordaland.

— Normalt på denne årstiden pleier vi å diskutere bruk av overtid. Men nå trenger vi å redusere lagrene før vi kan produsere for fullt til vintersesongen, sier Fonneland.

De 40 medarbeiderne skal i første omgang permitteres på 50 prosent basis i en måned.

- Avhengige av litt kulde

Deretter skal bedriften vurdere situasjonen.

— Dette er en bra måte å gjøre det på både for de ansatte og oss. Selv om det koster bedriften mer penger. Nå vil de aktuelle ansatte være innom hver uke, og vi kan mye lettere kan øke farten når situasjonen endrer seg, sier Janus-direktøren.

- Når begynner folk med innkjøp ullundertøy til høst og vinter?

— Til barn handles det når skole og barnehage er startet opp igjen. Deretter er det mor som kjøper inn til seg selv. Far derimot må fryse et par-tre dager før han kommer på å kjøpe varmt undertøy. Og i vinter frøs han jo ikke i det hele tatt. Det ble jo vårt problem. Jeg forstår også at andre som er avhengige av litt kulde vinterstid er litt i samme situasjon, sier Arne Fonneland.