Mange har sofa, gardiner og duker fra Ikea, men det er ikke så mange som har en kåpe eller en kjole i samme mønster som sofaen.

Det har designeren Angel Prây fra Bergen gjort noe med.

Mens moteuken i København gikk av stabelen viste Prây frem sin Ikeakolleksjon med kåper og skjørt i fargesterke mønstre i Bergen da høstens Ikeakatalog ble sluppet i forrige uke.

Sterke farger

– Dette er klær for kvinner som er modige og har godt humør. De kan ikke være redde for å skille seg ut, for dette er veldig sterke farger, sier Prây.

Hun står bak merket «Great Angel of Norway». Det var egentlig en tilfeldighet at hun kom på å lage klær med tekstiler fra Ikea.

– Jeg var innom Ikea og ble veldig tiltrukket av et spesielt stoff. Det var et hvitt med grønne sirkler og svarte bølger. Noen dager etterpå fikk jeg en keramikkfigur av en venninne. Det var en figur med en kjole med akkurat samme mønster som det jeg hadde sett på Ikea, sier hun.

Metervare

Det var slik hun fikk ideen til å lage klær av stoffet hun kjøpte. Prây laget først et skjørt og en kåpe til seg selv og sendte bilder av klærne til Ikea. De syntes det var kjempespennende og oppfordret henne til å lage flere klær til en utstilling hos Ikea Åsane i Bergen.

Stoffet hun bruker får man kjøpt i metervare, og det koster 59 kroner meteren. Til en kåpe går det med rundt tre meter og prisen ligger på rundt 2500 kroner.

Prây synes tekstilene er veldig greie å jobbe med.

– Dette er tekstiler som er veldig gode å jobbe med, og du kan vaske dem i vaskemaskinen, sier hun.