Skatteetaten har allerede levert ut ligningstallene

Skatteetaten bekrefter at selskaper som driver med kredittopplysninger, får ligningstallene før de blir offentlige for alle andre.

Publisert: Publisert:

SKATTESJEFEN: Skatedirektør Hans Christian Holte lar noen få ligningstallene før andre. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Sigurd Bjørnestad

Dagens Næringsliv (DN) omtaler torsdag kveld 2015-ligningen for en rekke personer.

Skatteetaten skulle etter planen ha lagt ut ligningen 2015 fredag klokken 03. På grunn av lekkasjen, blir tallene lagt ut torsdag klokken 23.

Torsdag kveld jobbet Skatteetaten for fullt for å finne ut hvordan ligningstallene hadde kommet ut.

Les også

Ligningsmilliardærene økte formuen i fjor

Forklaringen

Til NTB sier DNs sjefredaktør, Amund Djuve, at det ikke er noen lekkasje hos Skatteetaten, men at det dreier seg om kreativ journalistikk.

– Ved å gjøre helt ordinære søk hos kredittopplysningsselskap, svarer Djuve på spørsmål om hvordan de har fått tak i tallene.

Skateetaten bekrefter

Kommunikasjonssjef Mariken Holter i Skatteetaten bekrefter at selskaper som driver med kredittopplysning, får tilgang på ligningstall for dette formålet.

Djuve sier:

– Vi har ikke fått skattelistene, det er ikke noe lekkasjer, det er ikke noe hacking, det er fullstendig udramatisk. Det er kun kreativ journalistikk.

Tidligere på kvelden sa Skatteetaten:

– Det skal ikke være teknisk mulig å få tilgang til ligningslistene 2015 i våre krypterte systemer før klokken 03 natt til fredag, sier pressesjef Merete Bergeland Jebsen.

Publisert: