- Ser på fine Norge

Gjestene om bord på luksusyachten «Ice» digger Bergen.

Publisert Publisert

LUKSUS I VÅGEN: «Ice» er blant de største private yachtene i verden. Nå gjester den Bergen. Klikk i bildekarusslelen for å se mer av «Ice». Foto: IDA SVINGEN MO

Ice-14.jpg

Ice-12.jpg

Ice-13.jpg

Ice-1.jpg

Ice-5.jpg

Ice-9.jpg

På søndag komluksusyachten «Ice» til Bergen. Planen var at den skulle ankre opp i to timer. Men den 90 meter lange giganten til den russiske milliardæren Suleiman Kerimov ligger her nå på femte døgnet.

— De ser på den fine nasjonen Norge og severdigheter i området, sier Pål Kjellsrud i TR Shipping, som er agenten til «Ice».

Men han vil ikke fortelle hvem som befinner seg om bord.

Privat luksus

- Hvor mye koster det å leie luksusyachten?

— Det er lite sannsynlig at den leies ut. «Ice» opererer som privateid. Vi har andre yachter som kan leies, men ikke denne, sier Pål Kjellsrud.

Venter på drivstoff

- Hvor lenge blir den liggende i Bergen?

— Yachten venter på drivstoff, så avreisetidspunkt avhenger litt av hva som skjer. Det kan bli enten på fredag eller på mandag, sier Kjellsrud.

— Vi vet ingen ting om avreisetidspunktet, men den ligger jo ikke i veien for noen i Sandviksflaket, sier havneinspektør Ernst Hansen til bt.no.

Torsdag ettermiddag la «Ice» til i Vågen ved Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen. Mange skuelystne tok turen for å se på den enorme private yachten med sort helikopter på toppen.

Helikopter og basseng

Tidligere i vår var luksusyachten «Hermitage» i bergenske farvann, men "Ice" befinner seg i noen kategorier over denne. Den er over 20 meter lengre og har både svømmebasseng og helikopter på plass.

Båtmagasinet Boat International hadde en reportasje på «Ice» i 2006. Her kan du se hvordan den ser ut innvendig.

— Det er tredje gang i løpet av de siste to ukene at Bergen har besøk av store private yachter. Sist uke var det Jemasa. Vi kan venne oss til å få storfint besøk i Bergen. De siste årene har det blitt tradisjon, sier Ernst Hansen hos Havnevakten.

Publisert