Helge Løvfall er en tålmodig mann. Siden han flyttet til Søråshøgda i Fana i desember 2007, har han jevnlig fått post som tilhører den tidligere beboeren. Det skriver bt.no.

— Det var massevis i begynnelsen, sier han til bt.no.

Til slutt skrev han en klage, og fikk følgende svar i mars 2008:

«Vi beklager at vi sliter med mye feilsendt post. Det burde selvsagt vært mulig for oss å levere posten til rett postkasse».

Det var altså nesten fire år siden. Nå i januar måtte Løvfall skrive et nytt brev.

Han sier til bt.no at han gjentatte ganger har meldt fra det lokale postkontoret.

— Det burde ringe noen bjeller etter fire år, sier han.

— Posten har lagt listen høyt i reklamer, men kan vi ikke stole på at de greier å kvalitetssikre distribusjonssentralene? Hva hvis brevene inneholder konfidensiell informasjon som for eksempel personnummer? spør Løvfall.

Postkassens skyld?

I sitt svar på den siste klagen understreker Posten at det er viktig å ha en godt merket postkasse, med for- og etternavn på alle i husstanden, gateadresse og husnummer på forsiden av kassen.

— Den kunne vært enda bedre merket, med større skilt og merkelapper. Husnummer er heller ikke påført, men dette gir vel enda mindre grunnlag for å levere brev til andre mottakere, sier Løvfall.

Beklager

Informasjonssjef Jørn Michaelsen i Posten beklager situasjonen. Han har sjekket saken torsdag.

Informasjonssjef i Posten, Jørn Michaelsen.
POSTEN

— Vi er usikre på omfanget av feilleveringen. Uansett skal det ikke være slik. Noen har gjort en feil et eller annet sted i systemet - posten skulle vært returnert. Vår distribusjonsleder i området vil nå ta kontakt med ham, sier Michaelsen.Han avviser at det er snakk om en systemsvikt fra Postens side, men sier det er et stort problem at folk ikke melder flytting.

— Vi flytter mer enn noen gang, men folk glemmer å si fra til oss ikke minst til sine kontakter.

- Hva skal de som får feilsendt post gjøre?

— Denne mannen har vært på sitt lokale postkontor. Det er den beste løsningen. Men ja, jeg skjønner at man blir lei av det etter hvert.