Politiet etterlyser ung kvinne i Berlusconi-sak

Den unge nattklubbdanserinnen Ruby El Mahroug møtte ikke opp i retten der hun skulle vitne i saken mot Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

Publisert Publisert

Domstolen ga mandag politiet om å finne kvinnen, som går under navnet «Ruby hjerteknuseren» og som angivelig skal ha solgt seksuelle tjenester til Berlusconi før hun fylte 18 år. Det er ulovlig å kjøpe slike tjenester av mindreårige ifølge italiensk lov.

Mahrougs advokat sier hun ikke fikk svar da hun forsøkte å ringe vitnet.

— Hun sendte meg en sms hvor hun sa at hun var i utlandet, men jeg vet ikke noe mer. Jeg vet ikke når hun vil komme tilbake, sa Paola Boccardi.

- Ringte politiet

Berlusconi er ikke bare anklaget for å ha kjøpt seksuelle tjenester av en mindreårig jente. Han er også tiltalt for maktmisbruk, fordi han skal ha ringt politiet for å be om at jenta ble løslatt etter at hun ble pågrepet for tyveri i mai 2010.

Påtalemyndigheten anklaget Berlusconis forsvarere for å hale ut rettssaken til etter nyvalget.

Mediemogulen kunngjorde nylig at han stiller til valg nok en gang, og er sint på de mange negative kommentarene som har kommet fra andre politikere og medier i EU etter at han kunngjorde at han vil prøve å bli statsminister igjen.

- En fornærmelse

Utidig innblanding i indre anliggender, mener Berlusconi. I en kunngjøring mandag kveld understreker han at han er en «sterk tilhenger av Europa» og at kommentarene som kritiserer ham er «en fornærmelse mot det italienske folk».

Italienske aksjekurser sank med over 2 prosent mandag etter at Berlusconi i helgen kunngjorde at han vil stille til valg igjen og prøve å bli statsminister for femte gang.

Berlusconi kom med sin kunngjøring etter at sittende statsminister Mario Monti opplyste at han vil gå av så snart den italienske nasjonalforsamlingen har vedtatt neste års statsbudsjett.

(©NTB)

Publisert