Den globale matvaregiganten Nestlé lover å ta tak i problemene med barnearbeid som er avdekket på en rekke av selskapets kakaoplantasjer i Elfenbenskysten.

Nytt samarbeid

Selskapet, som blant annet er en av verdens største sjokoladeprodusenter, skal heretter jobbe sammen med Organisasjonen for rettferdig arbeid (FLA), kunngjør Nestlé i en uttalelse, ifølge BBC. FLA skal blant annet gå gjennom hele kjeden av kakaoprodusenter i Elfenbenskysten i januar, heter det i uttalelsen.

Kritikere spør seg imidlertid hvorfor det har tatt Nestlé så lang tid å innse at mange barn fortsatt jobber i kakaoproduksjonen – 10 år etter at selskapet undertegnet en avtale om å få slutt på barnearbeidet på kakaoplantasjene.

1,8 millioner barn

I en rapport tidligere i år konkluderer amerikanske myndigheter med at sjokoladeindustrien har satset altfor lite på dette arbeidet.

Ifølge rapporten jobber mer enn 1,8 millioner barn i Vest-Afrika i kakaoproduksjonen.

Nestlé forsvarer seg med at «leveringskjeden av kakao er lang og kompleks», noe som gjør det «vanskelig for selskaper å finne ut nøyaktig hvor kakaoen kommer fra og hvilke forhold den ble høstet under».