Krisepakken som ble godkjent natt til tirsdag får den greske statsministeren til å smile.

— Vi er svært fornøyde, sier Hellas' statsminister Lukas Papademos tirsdag, ifølge NTB.

Men flere eksperter mener landet må ha enda mer hjelp.

- Fremdeles tragisk

Sveriges finansminister Anders Borg mener krisepakken er et betydelig fremskritt. Situasjonen i Hellas er ikke lenger en trussel mot hele gjenoppbyggingen i Europa, ifølge Borg.

— Hellas er fortsatt i en tragisk situasjon. Dette er en ny akt i et langt drama. Men vi har isolert problemet til et gresk problem, sa Borg på vei inn til EUs finansministermøte tirsdag.Sjef for den økonomiske tenketanken Re-Define, Sony Kapoor, tror imidlertid Hellas vil trenge mer hjelp.

— Dette resultatet betyr nesten sikkert at Hellas vil trenge enda en lånepakke, sier Kapoor.

Samtidig ble det tirsdag morgen lekket en hemmelig rapport som slår fast at det er en betydelig risiko for at Hellas vil trenge mer krisehjelp i årene som kommer.

Konkurs i løpet av året?

Pål Ringholm, analysesjef i First Securities sier til nrk.no at det er en betydelig sjanse for at Hellas ikke klarer å få ned gjeldsgraden sin.

Pål Ringholm, analysesjef i First Securities sier til nrk.no at det er en betydelig sjanse for at Hellas ikke klarer å få ned gjeldsgraden sin.
CF-Wesenberg/kolonihaven.no

— Vi må huske på at Hellas må levere på det de har lovet, hvis ikke kan Hellas fortsatt komme til å gå konkurs eller så må naboene igjen inn med flere hjelpepakker. Det er fortsatt store muligheter for at dette ikke går bra for Hellas, sier Ringholm til nrk.no.Seniorøkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken sier til E24.no at Hellas kan være konkurs innen året er omme. Hun begrunner dette med at eurolandene ikke vil hjelpe neste gang Hellas får problemer. Hun mener EU-landene først og fremst har kjøpt seg mer tid med nattens krisepakke.

- Hellas har verken evne eller vilje til å gjennomføre alle innsparingene de har forpliktet seg til. Problemene kommer til å vende tilbake innen året er omme, sier hun til E24.no.

Norges største bank, DNB, er heller ikke optimistiske i dagens morgenrapport. Seniorøkonom Kjersti Haugland påpeker at grekernes gjeld ikke er bærekraftig selv etter nattens avtale.

— Om grekerne klarer å levere kutt som er dype nok, kan dette svekke økonomien så mye at gjeldsbyrden paradoksalt nok øker, skriver DNB.

- Hellas er fortsatt i en tragisk situasjon, sier Anders Borg, Sveriges finansminister.
PONTUS LUNDAHL