OPECs oljekutt sender prisen til værs

OPEC-medlemmene er enige om å kutte oljeproduksjonen med rundt 750.000 fat per dag, melder nyhetsbyråene Bloomberg og Reuters. Oljeprisen styrket seg kraftig etter meldingene.

OPEC har denne uken møter på sidelinjen av Energy Forum (IEF15) i Algerie. Foto: Ramzi Boudina / Reuters / NTB scanpix Foto: RAMZI BOUDINA / X03395

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

To ikke-navngitte OPEC-kilder opplyser til Reuters at enigheten går ut på å kutte den daglige produksjonen fra dagens 33,24 millioner fat til 32,5 millioner fat.

Også Bloomberg melder om samme produksjonskutt, noe som vil være det første på åtte år. Nyhetsbyrået har opplysningene fra en kilde som ikke ønsker å bli navngitt fordi beslutningen ennå ikke er offentliggjort.

Opp over 5 prosent

Spotprisen på nordsjøolje var ved 21.30-tiden onsdag kveld 48,41 dollar, en økning på 4,8 prosent fra tirsdag – og enda mer fra nivået på under 45 dollar sent onsdag ettermiddag.

OPEC har denne uken møter på sidelinjen av Energy Forum (IEF15) i Algerie. Saudi-Arabia har kommet med signaler om at landet er villig til å fryse produksjonen på januarnivå, mot at Iran også fryser sin produksjon.

– Tatt på sengen

Markedet ble tatt på sengen av beskjeden om produksjonskutt, slår oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets fast overfor Dagens Næringsliv.

Markedet ble tatt på sengen av beskjeden om produksjonskutt, slår oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets fast. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er jo en overraskelse at de klarte å få det til. Det ble som i forrige møte, da det gikk den andre veien i ellevte time. Denne gangen har de faktisk klart å bli enige i ellevte time, sier Saltvedt. (©NTB)

Publisert
  1. Energi
  2. Thina Saltvedt
  3. Oljeproduksjon
  4. Oljepris
  5. Opec
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Jobben på Ågotnes forsvant med oljenedturen. Da gikk Kari Solheimslid i dialog med Jesus: «Hvor og med hva vil du jeg skal jobbe?»

  2. Tror på oljepris nær 100 dollar i 2018

  3. - Ett år igjen av oljekrisen, så kommer ny opptur

  4. - Ingen vil igjen bli så rike så kjapt

BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN