Forliket betyr at Holstad må flytte ut av den omstridte leiligheten på Aker Brygge innen 10. november. Som en del av forliket må Holstad betale 250.000 kroner til Tromsdal, skriver VG Nett.

Striden mellom den omtalte finansmannen og Oslo-politikeren har vært voldsom siden Tromsdal på våren 2006 forsøkte å heve leiekontrakten med Holstad. 9. juni i fjor kastet han Holstad ut og tok seg inn i leiligheten.

Det siste halvannet årene har de to vært gjennom sju runder i rettssystemet. Saken som startet i Oslo tingrett er den åttende.

Finansmannen påberopte seg rett til å heve leiekontrakten for den to etasjes luksusleiligheten på Aker Brygge med tre måneders varsel. Holstad på sin side nektet å imøtekomme kravet, og hevdet han hadde rett til å bo i leiligheten til februar neste år.

Etter at Holstad ble kastet ut av leiligheten gikk han til namsmannen som ga ham rett til å flytte tilbake. Siden har Holstad bodd i leiligheten til en verdi på mellom 10 og 15 millioner uten å betale den avtalte leien på 25.000 kroner i måneden. I forbindelse med rettsprossen forlangte begge parter penger av hverandre, og krav fra Tromsdal har konsekvent blitt møtt med motkrav fra Holstad.