Stor pågang for å investere i Norwegian: – Kapitalinnhentingen er overtegnet

Meglerhusene som Norwegian har hyret inn melder nå om kapitalinnhentingen er overtegnet på en halvtime. Dermed blir det ikke plass til alle som ville bidra med totalt seks milliarder kroner til flyselskapet.

Illustrasjonsbilde
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Saken oppdateres ...

Norwegian melder fredag morgen at det har mottatt nok tegninger slik at kapitalinnhentingen i selskapet er overtegnet.

Det er DNB Markets i samarbeid med ABG Sundal Collier som står for gjennomføringen av kapitalinnhentingen.

– Det føles veldig godt å få denne støtten fra markedet når vi er på oppløpssiden av et langt og utfordrende løp, , sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian i en uttalelse til E24.

– Den store interessen om å få være med på laget i Norwegian fremover tar vi til inntekt for at troen på selskapets strategi og planer for fremtiden er sterk, fortsetter han.

Norwegian er nå inne i sin andre restruktuering i løpet av coronapandemien. Den nåværende runden begynte for alvor da Norwegian søkte konkursbeksyttelse i Irland og Norge i november og desember i fjor.

Siden den gang har prosessen pågått i de to domstolene og det har blitt forhandlet med ulike kreditorer. Rett før påske ga den irske domstolen klarsignal for planen som Norwegian og rekonstruktøren har utarbeidet.

– Restruktureringen vi er i ferd med å gjennomføre nå vil posisjonere oss godt når luftfarten igjen vil ta seg opp. En ny finansiell struktur, en forenklet organisasjonsstruktur, og et tydelig og godt tilbud til kundene er alle viktige forhold som gjør oss godt rustet for tiden fremover, sier Schram.

De seks milliardene skal hentes inn slik:

  • Inntil 1,875 milliarder i såkalt hybridkapital fra eksisterende kreditorer, hvorav den norske stat har sagt den stiller med 1,5 milliarder
  • Inntil 395 millioner i en emisjon rettet mot eksisterende aksjonærer
  • Minst 3,73 milliarder i en rettet emisjon mot utvalgte investorer, samt mindre kreditorer med krav under 2,5 millioner

Fredriksen, Sundt og store fond bidrar

I den rettede emisjonen er det fra før kjent at Norwegian har fått meg seg seks hjørnesteinsinvestorer.

De seks er John Fredriksens investeringsselskap Geveran Trading, Sundt-familien, Folketrygdfondet, DNB Asset Management, Ludvig Lorentzen og partnere, samt Nordea Investment Management.

Samme dag slippes Norwegians regningsretter i emisjonen løs for handel på Oslo Børs. De kan selges og kjøpes frem til 19. mai, eller benyttes for å tegne nye aksjer før 21. mai.

Etter dagens melding handles én Norwegian-aksje for 37,08 kroner. Tegningsretten, som gir rett til å kjøpe en aksje til kurs 6,26 kroner, blir samtidig handlet for 15,7 kroner.

Tegningsretten priser dermed den nye Norwegian-aksjen til 21,9 kroner – altså 15,18 kroner mindre enn den gamle Norwegian-aksjen.

Fredriksen, folketrygden og Sundt er med når Norwegian vil hente 6 milliarder
Publisert: