Vurderer å selge Adevinta-aksjer for over to milliarder kroner

Publisert: Publisert:
STORSALG: Blommenholm Industrier vil selge seg ned i Adevinta, her representert ved konsernsjef Rolv Erik Ryssdal.
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Blommenholm Industrier vurderer å selge opp mot 15 millioner aksjer i Adevinta, tilsvarende en verdi på i overkant av to milliarder kroner.

Det fremgår av en melding etter børsens stengetid tirsdag.

Blommenholm Industrier er nest største eier i Adevinta med 43,3 millioner aksjer, tilsvarende 6,3 prosent av selskapet. Aksjene som nå legges ut for salg, utgjør 35 prosent av selskapets beholdning, og 2,2 prosent av utestående aksjer i Adevinta.

Blommenholm Industrier kontrolleres av Tinius-stiftelsen, som er største eier i Schibsted med 26 prosent av aksjene. Schibsted er igjen største eier i Adevinta, med 59 prosent av aksjene.

Meglerhusene Arctic og SEB er hyret inn for å bistå i transaksjonen, som vil bli gjennomført gjennom en akselerert bokbyggingsprosess.

– Frigjøre likviditet

«Formålet med salget er å frigjøre likviditet og øke den finansielle fleksibiliteten til selgeren», heter det i børsmeldingen.

Her understrekes det også at Blommenholm Industrier vil forbli en stor, langsiktig aksjonær i Schibsted, og fortsatt er svært komfortabel med tanke på fremtidsutsiktene for både Adevinta og Schibsted.

Adevinta ble skilt ut av Schibsted og børsnotert i 2019, for å rendyrke satsingen på den internasjonale rubrikkvirksomheten.

Etter sommerens oppkjøp av Ebays rubrikkvirksomhet i en avtale verdt 85 milliarder, er Adevinta blitt verdens største rubrikkselskap på nett. Aksjen har lagt på seg 34 prosent det siste året, men er ned 12 prosent de siste tre månedene.

PS. E24 er eid av VG som er en del av Schibsted-konsernet. Enkelte ansatte i E24 eier aksjer i Schibsted gjennom aksjespareprogram for ansatte.

Publisert: