NHO varsler konkursras i frisørbransjen

Avbestillingene strømmer inn til frisører over hele landet etter at regjeringen strammet inn tiltakene, ifølge NHO Service og Handel. Nå slår de frisør-alarm.

 • NTB
 • Benedicte Storm Bamvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Regjeringens varslede tiltak er ikke nok. Vi må få tilbake den brede kompensasjonsordningen vi hadde i vår, og ordningen må vare så lenge krisen varer, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

Frisør- og velværebransjen i Norge består av 8.000 bedrifter med 22.000 ansatte, ifølge tall fra NHO.

Nå forteller bransjeorganisasjonen om «et ras av avbestillinger», etter at bransjen allerede har vært gjennom en krevende periode.

I en pressemelding skriver NHO at frisørsalongenes sparepenger ble brukt opp allerede i løpet av våren og sommeren for å holde liv i salongene.

– Eiere og ansatte har vist stor tilpasningsevne. Vi har klart å drive på en måte som har stablet oss opp på beina igjen etter nedstengingen, samtidig med at vi har holdt smitten i sjakk, sier Kaltenborn.

Avbestilte frisørtimer

Administrerende direktør i Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB) i NHO Service og Handel, Anne-Mari Halsan, utrykker nå bekymring for den kommende julesesongen.

– Det er fortvilet at det nå ikke er faren for smittespredning i salongen som stopper bransjen, men at kundene får beskjed om å holde seg hjemme, sier hun.

Selv om frisørsalongene ikke stenges i denne omgang, er det flere som har avbestilt frisørtimene sine, forteller hun. I tillegg frykter hun at drop-in timene kan forsvinne.

– Dersom det ikke skal komme et konkursras må regjeringen hjelpe bransjen, sier Halsan.

– Trenger hjelp

Bransjen etterlyser nå hjelp fra myndighetene, slik den hadde i vår. NHO viser blant annet til at kompensasjonsordningen fra starten av pandemien er avviklet.

– Mange bedrifter står nå på bar bakke. Det er god grunn til å frykte at vi de neste månedene vil se en rekke konkurser som ellers kunne ha vært unngått, sier Anne-Cecilie Kaltenborn

– Vi ber ikke om mye, kun at de bedriftene som trenger det, uavhengig av bransje, får noe hjelp fra myndighetene. Og hjelpen må komme nå, legger hun til.

Publisert
 1. NHO
 2. Frisør
 3. Coronaviruset
 4. Konkurs
BT anbefaler

Irmelin vil leie ut til studenter: – Ingen tar kontakt

Ekspert råder studentene til å se utenfor sentrumskjernen. Det er studentene ikke interessert i, ifølge Studentsamskipnaden på Vestlandet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Ikke still disse spørsmålene til barnet ditt

 2. I fjor ville mannen ha sønnen (7) til Norge. Nå er han siktet for å ha mishandlet ham.

 3. Savnet syvåring funnet i Åsane etter stor leteaksjon i Loddefjord

 4. Veien er blitt for smal for busser – rute innstilt på ubestemt tid

 5. Politiet vil slå hardere ned på offentlig drikking under fadderuken

 6. Avdekket flere lovbrudd hos gatekjøkken i Blomsterdalen