Endelig er venninnegjengen hjemme etter 33 timer i buss

Venninneturen til København ble ikke helt som planlagt. Streiken blant SAS-pilotene førte til at de fire tromsøjentene var nødt til å reise med buss i 33 timer fra «Kongens by».

ENDELIG HJEMME: Venninnene Hedda Mikalsen, Bjørg Heiberg og Nora Soleng.
Publisert: Publisert:

Onsdag kveld rullet den røde Arctic Route-bussen fra Bussring AS inn på bussbrua på Tromsø lufthavn. Om bord møtte iTromsø 20 trøtte og slitne passasjerer, som det siste døgnet har reist hele landet på langs.

Fire av disse er venninnene Nora Soleng, Frida Larsen, Bjørg Heiberg og Hedda Mikalsen.

– Det har vært litt slitsomt, men det har faktisk gått raskere enn vi hadde fryktet. Vi har kunnet sove en del underveis – og ettersom bussen ikke var full hadde vi to seter hver, forteller Soleng mens hun laster ut bagasjen fra lasterommet på bussen.

Har reist helt fra København

De fleste om bord har tatt turen fra Oslo til Tromsø, men de fire jentene har hatt en enda lengre reise.

– Vi har vært i København, så vi har vært nødt til å legge på ytterligere åtte timer på reiseruta. Vi har reist i 33 timer, sier Soleng.

OSLOBUSSEN: 25 timer tok turen fra Oslo til Tromsø. De fire venninnene måtte sitte ytterligere åtte timer på bussen fra København.

De fire venninnene skulle opprinnelig ha reist hjem med SAS, men pilotstreiken satte en effektiv stopper for returen til Tromsø. Flyet hjem ble kansellert, og de fire har ikke fått alternativ reise fra SAS.

Fikk tips om buss

– De siste to dagene av ferien har det vært litt stress med å finne hjemreise. Det var far min som tipset om buss, forteller Hedda Mikalsen.

4.000 kroner har bussturen kostet fra København, og i tillegg har passasjerene vært nødt til å kjøpe mat og drikke.

– Reisen nordover har gått tålelig bra, sier bussjåfør Svein Bård Jensen.

SJÅFØR: Svein Bård Jensen var en av to sjåfører som hentet streikefaste passasjerer sørpå.

Han og en annen kollega har stått for transporten av venninnegjengen og de øvrige passasjerene fra Trondheim og nordover. I Trondheim var det sjåfør og bussbytte, forteller han.

Takknemlige passasjerer

Han sier at passasjerene har vært glade for å i det hele tatt komme seg hjem.

– Det har jo ikke vært stort til alternativer for dem, så de har vært takknemlige over at de har kunnet reise med buss selv om det er en lang reise, sier han.

I løpet av reisen har sjåførene lagt inn lengre stopp med to-tre timers mellomrom.

– Det var også en lengre pause på ferga over Tysfjorden, sier Jensen.

Torsdag morgen ruller bussen sørover igjen, også da med streikefaste passasjerer.

Publisert: