Rekordhøy laksepris løftet Salmar-resultatet

Laksekjempen kan vise til kraftig resultathopp i andre kvartal. Analytikerne hadde likevel ventet enda sterkere tall.

Storeier og grunnlegger av Salmar, Gustav Witzøe.
Publisert: Publisert:
  • Salmar legger frem et operasjonelt driftsresultat på 883 millioner kroner i andre kvartal, opp fra 661 millioner i tilsvarende periode i fjor, viser kvartalsrapporten torsdag.
  • Dette er inkludert kostnader knyttet til søksmål i Nord-Amerika på 164 millioner kroner. I mai inngikk Salmar og andre oppdrettere forlik i et amerikansk gruppesøksmål.
Les også

Lerøy leverer svakere enn ventet: Tjente 712 millioner kroner i andre kvartal

  • Det er opp fra driftsresultatet på 661 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.
  • Driftsresultatet fra den norske virksomheten ble på 952 millioner kroner.
  • Analytikerne hadde ventet en oppgang til 1,08 milliarder kroner, ifølge TDN Direkt. Analytikerne ventet også en omsetning på 4,1 milliarder kroner.
  • Regnskapet viser at driftsinntektene klatret til 4,17 milliarder kroner, opp fra 3,17 milliarder i tilsvarende perioden i fjor.
Les også

Analytikere tror på styrket laksepris i høst

Rekordtall fra oppdrettsvirksomhet

Salmar skriver at resultatene fra oppdrettsvirksomheten i Midt-Norge og Nord-Norge leverte rekordresultater.

Men innenfor området salg og industri ble resultatene påvirket av negativt bidrag fra fastpriskontrakter, skriver laksekonsernet.

Les også

Rekordkvartal for Grieg Seafood

Lakseselskapene selger mye laks til spotpris, men har også kontrakter med fastpris. Salmar forventer at kontraktsandelen vi ligge på rundt 35 prosent i tredje kvartal, ned fra 59 prosent i andre kvartal.

For hele året er andelen ventet å ligge på rundt 40 prosent.

Totalt slaktet Salmar 32.400 tonn i kvartalet, ned fra 36.600 tonn i andre kvartal i fjor. Samtidig holdes prognosene for volumet for hele året uendret.

Høye laksepriser

Høye laksepriser har bidratt til rekordhøy inntjening for flere av lakseoppdretterne på Oslo Børs.

Les også

Kraftig resultathopp for Mowi

Lakseprisen har imidlertid nær halvert seg fra toppen de siste månedene, samtidig som analytikere og toppsjefer melder at økte kostnader også rammer oppdrettsbransjen om dagen.

Lakseoppdretteren er priset til over 78 milliarder kroner på Oslo Børs etter at aksjen har steget med nær ti prosent så langt i år. Witzøe-familien er største eier.

Rettelse

I den første utgaven av saken sto det at operasjonelt driftsresultat var på 952 millioner kroner. Det riktige er 883 millioner, inkludert kostnader til søksmålet i USA.

Publisert: