Truls Svendsen tok ut 5 millioner i utbytte i fjor

Både inntektene og resultatet falt for Truls Svendsen i fjor. Men likevel tok han ut et solid utbytte.

Truls Svendsen
Publisert: Publisert:

Den profilerte komikeren og programlederen Truls Svendsen tok i fjor ut et utbytte på 5 millioner kroner. Dette er to millioner mer i utbytte enn året før.

I tillegg ga han seg selv litt over 1,4 millioner kroner i lønn, viser årsregnskapet til holdingselskapet hans.

Han er både eneeier, styreleder og daglig leder i selskapet.

Svendsen gir seg selv utbytte selv etter et fall i årsresultatet sammenlignet med året før.

Selskapet hans, Truls Svendsen Holding AS, endte med et årsresultat på omtrent 3,7 millioner kroner, som er en nedgang fra 7,6 millioner kroner i 2020.

Dermed tok 49-åringen ut et større utbytte enn overskuddet for året.

E24 har vært i kontakt med Svendsen som ikke ønsker å kommentere årsregnskapet.

Les også

Rekordår for Isabel Raad

Kraftig inntektsfall

Svendsen har tjent godt de seneste årene. Han har de siste tre årene hatt millionoverskudd.

Resultatfallet i 2021 kom etter at inntektene falt med nær to millioner kroner til 4,55 millioner kroner fra året før.

I regnskapet kommer det også frem at finansinntektene falt fra 3,7 millioner til 1,13 millioner kroner. Dette trekker også ned resultatet. Det er ikke kjent hvilke finansinntekter selskapet har hatt.

Selskapet eier også aksjer som ved nyttår var verdsatt til 11,9 millioner kroner, en drøy million mer enn året før. Disse hadde en positiv verdiendring på drøyt 428.000 kroner i fjor.

Dette inkluderer en større eierandel i Plan-B. Selskapet driver blant annet med produksjon av TV-programmer og reklame, i tillegg til virksomhet som profilbyrå for kjente personer.

Svendsen var med å starte Plan-B i 1998 sammen med Harald Rønneberg og Nicolai Nansen. Noen år senere kom Rønnebergs «Senkveld»-makker Thomas Numme også inn på eiersiden. Alle de fire eier rundt 20 prosent hver av selskapet.

Les også

Millionene renner inn for Harald Rønneberg – leverer beste årsresultat noensinne

TV-suksess

De siste årene har Svendsen blant annet hatt stor suksess med TV-serien «Truls à la Hellstrøm», sammen med mesterkokk Eyvind Hellstrøm. Serien vant prisen for beste underholdningsprogram under både Gullruten 2018 og Gullruten 2019.

Svendsen byttet i fjor høst ut Hellstrøm til fordel for samboeren Charlotte Smith. Sammen vant paret finalen i TV 2-programmet «Norges nye megahit». Julelåten paret laget i konkurransen toppet en av Spotifys hitlister i tiden før jul.

Svendsen er eneste ansatte i Truls Svendsen Holding, som driver med impresariovirksomhet, nemlig formidlingstjenester i form av praktisk tilrettelegging av konserter og kontakt mellom artister og arrangører av ulike tilstelninger.

Regnskapet
Publisert: