Konkursras blant klesbutikker i Norge

Klesbransjen i Norge er hardt rammet av coronakrisen. Siden mars har 34 selskaper gått konkurs.

Klesbransjen har vært taperen under coronakrisen, ifølge Virke. Siden mars har 34 selskaper i klesbransjen har gått konkurs i Norge.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

I april i fjor utgjorde klesbutikkene bare 1 prosent av konkursene i Norge, i april i år var andelen 7 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge arbeidsgiverorganisasjonen Virke falt omsetningen i klesbransjen i Norge i mars med 55 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det akkumulerte omsetningstapet i april er på nær 25 prosent.

– Forretninger som selger klær, sko og vesker har vært de store taperne i handelen som følge av coronatiltakene, sier bransjedirektør Bror Stende i Virke faghandel til DN.

Han mener de store kjedene ofte har kontroll på hele verdikjeden fordi de både produserer og selger egne varer, men at det kan være vanskelig for de små som kun videreselger andres merkevarer.

– Når man kanskje har levd på svak egenkapital de siste årene, og nesten drevet på kreditors regning, så tar coronakrisen de svakeste av lasset med en gang. Når det stenges helt ned, har disse forretningene ingen sjanse, rett og slett, sier han til avisen.

Konkurser
Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Tredje forsøk etter to konkurser: Enklere Liv-butikker åpner igjen

  2. Stordalens flyselskap ba ansatte akseptere store lønnskutt – advarte om konkurs

  1. Virke
  2. Konkurs
  3. Klesindustrien
  4. Butikker
BT anbefaler

Alenefar siktet for grov mishandling av gutt (7)

En mann i 30-årene er fengslet og siktet for grov mishandling av sin sønn.

LES SAKEN