Manchester United-aksjen skjøt fart

Fotballklubben steg kraftig på børsen i USA etter oppkjøpsrykter. Nå bekrefter klubben at de utforsker muligheten for å selge.

Avram Glazer og flere i Manchester Uniteds ledelse under børsnoteringen av klubben på New York Stock Exchange i 2012.
Publisert: Publisert:

Aksjen til Manchester United endte dagen med en oppgang på 14,66 prosent tirsdag.

Skynews skriver at eierne vil vurdere sine finansielle muligheter, inkludert et salg.

Bloomberg skriver etter at børsen stengte at klubben annonserer planer om å utforske «strategiske muligheter». Det inkluderer blant annet et mulig salg.

Skynews skriver videre at et eventuelt salg trolig vil overstige markedsverdien på 2,47 milliarder dollar som selskapet er verdsatt til på den amerikanske børsen.

Aksjene til klubben ble børsnotert i USA i 2012. Ifølge Bloomberg har Glazer-familien aksjer som gir dem 97 prosent av stemmene i styret. Eierne tok kontroll over klubben i 2005, og har investert 790 millioner pund, skriver Skynews.

Glazer-familien har vært utsatt for sterk kritikk fra supporterne. En del av kritikken går ut på at klubben ble påført stor gjeld etter at familien gjennomførte et såkalt «fiendtlig oppkjøp» av klubben i 2005. Familien er blitt anklaget for å berike seg selv på klubbens bekostning.

Tidligere i dag ble det også kjent at klubben avslutter kontrakten med Christiano Ronaldo etter en gjensidig enighet. Det skjer etter at han stilte opp i et intervju hos Piers Morgan hvor han kritiserte klubben.

Siden bunnpunktet i midten av juli har aksjen steget rundt 40 prosent. Fra starten av året til i dag har aksjen steget knappe ett prosent.

Publisert: