Store mengder diesel og hele vogntog forsvinner. Tyver skjærer opp presenningen for å stjele verdifulle varer fra trailere mens sjåfører sover. Likevel er det neppe noe som overgår innsatsviljen til rumenske tyveribander.

Denne videoen fra rumensk politi viser scener som tatt ut en westernfilm om togrøvere der de kaster seg fra hesten mot et tog i fart for å sikre seg gullet om bord i toget.

Som øvede pirater satser de livet ved å borde lastebiler i full fart.

Se video av hvordan tyveriet foregår:

Kobler seg på

Metoden er enkel, men livsfarlig. Tyvene kjører tett inn på lastebilen bakfra, slik at lastebilsjåføren ikke ser den smalere bilen i speilet. En mann kryper ut av takluken og fremover.

Der kobler han tyvenes bil til lastebilen med en stropp mens sjåføren hans styrer tett bak offerbilen. Deretter åpner han bakluken til lasterommet og forsyner seg av varene som sendes bakover til en hjelpemann.

Og til slutt er han så elskverdig å lukke lasterommet. Til slutt kobles bilene fri fra hverandre, og tyvene kjører ut ved første avkjøring uten at sjåføren på den robbede bilen har merket noe.

Først når sjåførene skal levere varene, vil de oppdage at noe er borte.

Gjeng på 20

Ifølge TransportMagasinet har det rumenske politiet arrestert rundt 20 gjengmedlemmer som bedrev denne typen russisk rulett i tre måneder frem til mai/juni i år.

De skal ha stjålet verdier for rundt 2,5 millioner kroner i løpet av en kort, men hasardiøs periode. Virksomheten skal ha foregått i området rundt hovedstaden Bukarest. Sigaretter og kaffe skal ha vært populære å stjele på denne måten.

Mange av tyveriene i fart skal i tillegg ha foregått på nattestid.

— Dette tar kaka

Utredningsleder Nils Kristian Brekke i Codan forsikring har hørt om det meste av økende tyverianslag mot transportbransjen de siste årene.

— Dette her tar kaka. Og det er jo livsfarlig, sier Brekke.

Han slår fast at metoden heldigvis ikke er kommet til Norden ennå.

— Bransjen er utsatt. Alt de kan tjene på, tar tyvene med seg. Man kan jo spørre seg om det lenger er nok å sørge for sikre parkeringsplasser når de er villige til dette, sier Brekke.