Flyr du mye, tåler litt risiko i aksjemarkedet og har noen tusenlapper til overs? Da kan det bli lønnsomt å spekulere i SAS-aksjer.

Alle aksjonærer i SAS som eier minst 400 aksjer, kan få adgang til å kjøpe spesielt rabatterte billetter, melder SAS.

SAS-aksjen går nå for 5,85 kroner pr. stykk på Oslo Børs, som betyr at du må kjøpe aksjer for rundt 2500 kroner for å kvalifisere til rabattordningen.

Men aksjer er ikke risikofritt, heller ikke i flybransjen.

Aksjonærkampanjer

SAS vil ikke gå ut med noen detaljer om rabattstrukturen, men bekrefter overfor det danske nettstedet Check-in.dk at aksjonærene vil få omtrent 10 til 15 prosent rabatt på ordinære priser.

Aksjonærfordelene ligger imidlertid ute på SAS' nettsider, men detaljene ligger bak en innloggingsmur.

Rabatten vil bli gitt gjennom særskilte kampanjer forbeholdt aksjonærene, eller hvor aksjonærene får tilgang til åpne kampanjer først.

— Antallet destinasjoner og tilgjengelige seter er begrenset, og reisene må først og fremst starte i Skandinavia, skriver SAS.

De rabatterte billettene vil utelukkende gjelde på flyvninger hvor SAS er operatør (ikke samarbeidende flyselskaper).

Svensken, dansken og nordmannen

Rabatten gjelder bare tur/retur-billetter med minst én overnatting, og kan ikke endres. Aksjonæren må være blant de reisende, men kan ta med seg inntil åtte venner eller slektninger.

— Vi vil gjerne fastholde muligheten for å gi aksjonærere noe ekstra, men det skal ikke være bakgrunnen for å investere i SAS-aksjer, sier pressesjef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark til Check-in.dk.Ved utgangen av fjoråret hadde SAS 66.917 aksjonærer. Den svenske regjeringen eier 21,4 prosent av aksjene, mens den danske og den norske eier 14,3 prosent hver, ifølge en aksjonæroversikt.