Telenor opplyser torsdag morgen at de har blitt enige med selskapet Unitech om å suspendere alle rettslige konflikter mellom partene. Telenor har samarbeidet med Unitech om å drive selskapet Uninor i India. Men selskapet har vært innblandet i en stor korrupsjonssak og i februar i år ble alle lisenser i landet inndratt, deriblant Uninors.

Telenor vil nå kunne overføre alle verdiene, som kunder og ansatte, som ligger i selskapet Uninor til et nytt selskap.

— Vi så ingen fremtid i partnerskapet med Unitech. Og vi har lenge vært tydelige på at hvis vi skal by på nye lisenser i India, så ville vi gjøre dette i et nytt selskap, sier kommunikasjonsdirektør Glenn Mandelid i Telenor Asia til Aftenposten.no.

19. oktober

Han er glad for avtalen som gjør det mulig for Telenor å gjøre en ny vurdering på om de ønsker å delta i auksjonen av 2G mobilspektrum i India.

- Vi har ikke bestemt oss for dette ennå. Vi har en frist til 19. oktober med å varsle indiske myndigheter om hva vi ønsker å gjøre, så vi skal bestemme oss innen den datoen, sier Mandelid.

Han sier Telenor må lage en forretningsplan som vi har tro på og som vil gi lønnsomhet. I den prosessen vil de vurdere alle rammebetingelsene i landet, også problemene de så langt har støtt på.

Ut av styret

Han sier videre at partene er bundet av konfidensialitet og kan ikke gi ytterligere kommentarer om innholdet i forliket.

Unitech Ltd. vil selge sine aksjer i Uninor for et mindre kontantbeløp. Unitech Ltd. vil også beholde de økonomiske rettighetene forbundet med sin nåværende aksjebeholdning i Unitech Wireless.

Unitech Ltd. vil umiddelbart trekke seg fra styret i Uninor og alle spesielle aksjonærrettigheter suspenderes. Etter en vellykket auksjon og overføring av virksomheten vil alle rettslige konflikter mellom partene bli avsluttet.

Lisenser ble kansellert

Auksjonen av nye mobillisenser i India er utsatt til november. Telenor må kjøpe nye mobillisenser til datterselskapet Uninor etter at indisk høyesterett i vinter kansellerte alle mobillisenser som ble delt ut i 2008, deriblant Uninors.

De indiske mobillisensene auksjoneres bort 12. november. Flere analytikere mener at Telenor må betale over sju milliarder kroner i de ni utvalgte områdene Telenor har prioritert i India.

Telenor har investert rundt 17 milliarder kroner i India. Disse pengene vil være tapt hvis Telenor ikke får budet på de nye lisensene.