Det er nå 324 søndagsåpne matvarebutikker i Norge. De er spesialtilpasset krav som begrenser størrelse. Ordfører Tore Opdal Hansen (H) i Drammen ønsker en mer liberal ordning som gjør det mulig for flere butikker å holde åpent på søndager, skriver Vårt Land.

— Det er behov for å tilby mer egnede lokaler for dagligvarehandel på søndager enn hva som er tilfellet i dag, skriver Hansen i et brev til fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap).

Han ønsker å gjøre Drammen til pilotby for søndagsåpne butikker og vil ha et møte med Aasrud om saken. Men i et svarbrev skriver Aasrud at det er liten grunn til å holde et møte for å diskutere utprøving i Drammen.

— Etter mitt syn er det ikke tilstrekkelig grunnlag for å diskutere en liberalisering av åpningstidsbestemmelsene nå, skriver Aasrud i brevet.

Hansen sier han er skuffet over avslaget og kaller det «en merkelig holdning fra statsråden».

— Det er bare et tidsspørsmål før man får en endring i loven. Det er helt urimelig at statsråden viser så liten vilje til å se på fornyelse, når hun har tittel som fornyelsesminister, sier Hansen. (©NTB)