I dag opplevde både Oslo Børs og aksjemarkedene i Europa, Asia og USA er kraftig fall.

Det skjer etter at det siden nyttår har vært to gode måneder i finansmarkedene, til tross for at gjeldskrisen i Europa hele liden har ligget latent i bakgrunnen.

Børsrally etter nyttår

Oslo Børs' hovedindeks har siden nyttår steget med åtte prosent, og også i resten av Europa, USA og Asia har oppgangen vært solid.

En av årsakene er trolig at den europeiske sentralbanken (ESB) har pumpet enorme summer inn i den europeiske økonomien gjennom billige lån til bankene, i et forsøk på å bedre kredittilgangen og bidra til oppsving i økonomien.

På Oslo Børs endte hovedindeksen med en nedgang på 2,97 prosent.

CAC 40-indeksen i Paris falt hele 3,27 prosent, mens Dow Jones-indeksen i New York hadde ramlet 1,19 prosent etter to timers handel.

Også i Asia var nedgangen kraftig — Hang Seng-indeksen i Hongkong falt med 2,16 prosent.

Mer Hellas-skepsis

Mye tyder på at det kraftige fallet er et korrektiv etter flere måneder med kraftig oppgang, og at det er utløst av voksende usikkerhet om hva som skjer med Hellas' når landets neste gjeldsregning må betales 20. mars.

— Jeg ser markedet lide. Det finnes flere spørsmål enn svar akkurat nå, og det gjør investorene nervøse, sier seniorstrateg Alan Gayle i RigdeWorth Capital til Bloomberg.