Mekler Nils Dalseide sa etter spisepausen onsdag kveld at det nå skulle arbeides mer systematisk med de ulike temaene i riksavtalen. Litt før klokken 23 onsdag kveld ble det klart at meklingen fortsetter etter fristen ved midnatt.

— Vi har kommet et stykke videre med å arbeide med nye ideer i forhold til det vi hadde tidligere i kveld. Disse kan innebære muligheten til å få til en løsning, men det er ikke godt å si hvor mye som står igjen ennå. Det som er klart er at det gjenstår en god del arbeid, sa Dalseide til NRK.

Han bekreftet at meklingen vil fortsette utover natten og betegnet meklingen som krevende for alle parter.

— Vi har en god dialog slik at muligheten for en løsning er der, sa Dalseide.

Hvis ikke han klarer å finne en løsning, kan det fra torsdag morgen bli streik ved mer enn 200 spisesteder, kantiner og hoteller.

Fellesforbundet har varslet at 2.348 ansatte i hotell- og restaurantnæringen tas ut i streik torsdag morgen hvis ikke meklingen fører fram.

I første omgang er det hoteller og restauranter i Rogaland, Hordaland, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag som kan bli rammet av streik.

Det er først og fremst i spørsmålene rundt minstelønn partene står langt fra hverandre.

Denne meklingsrunden er den tredje for Fellesforbundet siden sist helg. De to andre, for frontfagene og bygning kom først i havn etter mange timer på overtid. Noen prinsipielle spørsmål er dermed avklart, men hotell- og restaurantnæringen har ved de senere års oppgjør vært spesielt problematisk på grunn av lønnsnivået i denne næringen.